El Liceu podrà acollir ara 1.000 espectadors en les funcions de "La traviata" (EFE/Quique Garcia)

El Liceu reprendrà dilluns les funcions de "La traviata" pel canvi en l'aforament

Els gestors del Gran Teatre es mostren satisfets per l'ampliació en l'aforament permès pel Procicat fins a mil persones i demanen que es tinguin en compte les particularitats de cada cas
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El Gran Teatre del Liceu reprendrà aquest dilluns les funcions de "La traviata", després de la decisió del Procicat d'aquest dissabte de permetre ampliar l'aforament cultural a un màxim de 1.000 persones si hi ha ventilació reforçada.

Ho ha confirmat Salvador Alemany, president de la Fundació Gran Teatre del Liceu, en una entrevista al 324, en què ha mostrat "satisfacció i alliberament" per la decisió del Procicat.


Alemany ha explicat que l'equip artístic que actua a l'òpera s'ha mantingut a Barcelona a l'espera de reprendre les funcions i que hi haurà un total de 16 representacions de "La traviata" al Liceu per donar resposta a totes les entrades venudes. Aquestes representacions es faran fins a finals d'any.

Pel que fa a la seguretat, Alemany ha explicat que "el Liceu ja tenia una instal·lació de ventilació molt potent" i que s'ha reforçat durant el primer confinament perquè "és un element cabdal per garantir que és un espai segur."

Alemany ha dit que el teatre entén i s'adapta a les mesures de prevenció per la Covid, però ha advertit que s'ha de buscar una estabilitat pel que fa a la programació.

"Estem estudiant com serà la continuació de la temporada. Cal anar analitzant en cada moment la variació de les dades de la Covid. Veiem amb seguretat el mes de desembre, i intentarem fer programació il·lusionant, però amb totes les prevencions. El que no vol el Liceu és anar programant i desprogramant, necessitem donar coherència".

En aquest sentit, creu que el prestigi del Liceu no s'ha ressentit, però diu: "S'ha de vigilar molt com hem de continuar perquè una de les institucions més emblemàtiques del país no entri en pèrdua de prestigi i coherència."

Per això, demana al govern que a l'hora de planificar les mesures es tinguin en compte les particularitat de cada cas. "L'experiència ha demostrat que s'ha de ser més específic amb les mesures, les mesures generals s'han d'intentar focalitzar una mica més a cada cas", ha proposat.

Les funcions de "La traviata" tornaran al Liceu (EFE/Quique García)

Com queden les funcions?

El Liceu afegeix dues noves funcions més el dimarts 22 i dimecres 23 de desembre a les set i a les sis de la tarda, respectivament, que complementen les ja programades els dies 14, 15, 17, 19, 20, 21, 28, 29 i 30 de desembre. Aquesta última nova funció s'habilita per facilitar els desplaçaments del públic de fora de Barcelona. El Liceu ho ha explicat en un fil a Twitter:

 

Avís i funcions suspeses

El Liceu va suspendre de forma indefinida les funcions de "La traviata" dimecres passat, 9 de desembre, al·legant que fer la representació per a 500 persones, com establien les mesures de seguretat, no era viable. 

De fet, el Gran Teatre ja havia avisat prèviament que suspendria les representacions si no s'eliminava aquest topall, que limitava el públic a un 21% de l'aforament total de l'edifici, que és de 2.400 persones.


També a l'Auditori

L'Auditori de Barcelona també ha anunciat que l'aforament de la Sala 1 Pau Casals passarà de 500 a 1.000 espectadors, de manera que podrà arribar gairebé al 50% de la seva capacitat.

La mesura s'aplicarà a partir de dilluns, quan està programat el retorn de Jordi Savall als escenaris catalans després d'haver superat la covid-19. Aquest concert ja havia exhaurit les 500 localitats i ampliarà en 500 persones més l'aforament.

L'ampliació d'aforament també permetrà que aquest dissabte mateix es posin més entrades a la venda pels concerts extraordinaris que l'equipament dedicarà a La Marató de TV3 el pròxim cap de setmana.

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut