El Louvre, la Torre Eiffel i el parc Disneyland tancats, per seguretat i per respecte a les víctimes

Mesures excepcionals de seguretat a la capital francesa l'endemà dels atemptats: escoles, biblioteques, estacions de metro i comerços, tancats
Redacció Actualitzat

El Museu del Louvre, la torre Eiffel i els parcs d'atraccions Disneyland París i Asterix estan tancats al públic. Es tracta d'algunes de les mesures d'excepció decretades pel primer ministre, François Hollande, poca estona després dels atemptats al centre de París.

El Louvre havia obert les portes a les 9 del matí, però una ordre del Ministeri de Cultura ha obligat a desallotjar-lo, i ha tancat al cap de dues hores.

Al migdia també s'han desallotjat les populars Galeries Lafayette, un centre comercial que havia obert les portes amb normalitat al matí però que ha hagut de tancar després que s'alertés de la presència d'un paquet sospitós. 

Són mesures de seguretat extremes que s'han pres a tota la capital francesa després dels sis atemptats que han sacsejat el cor de França. La seguretat s'ha reforçat a tot París i també en altres ciutats franceses.

L'Ajuntament de París ha ordenat que escoles, museus, biblioteques, gimnasos i comerços d'alimentació estiguin tancats. La presència militar s'ha reforçat als carrers.

Hi ha una desena d'estacions de tren i metro tancades, les que són més a la vora dels escenaris dels atemptats. També s'han anul·lat les línies d'autobusos que passen a prop dels carrers on es van disparar els trets.

El parc d'atraccions Disneyland París també ha tancat les portes aquest dissabte en senyal de dol per les víctimes dels atemptats. No s'ha confirmat si el parc obrirà demà, diumenge. Disneyland París rep diàriament la visita de més de 50.000 persones.

Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria dels sis atemptats en un comunicat difós a internet. En aquest comunicat, EI diu que "vuit germans equipats amb cinturons explosius i metralladores han atacat uns objectius seleccionats amb precisió al cor de la capital francesa".

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut