Aglomeracions per veure "La Gioconda" al Louvre també durant la pandèmia

La majoria dels visitants són francesos que ara poden gaudir d'una visita més relaxada que altres anys
Toni Puntí Actualitzat
TEMA:
Art

Tot i la crisi de la Covid19, el Louvre de París no sembla renunciar a l'etiqueta de ser el museu més visitat del món. El 2018 van passar-hi 10,2 milions de persones; el 2019 van ser 9,6 milions.

Aquest any, lògicament, les xifres baixaran però, tot i això, el museu s'ha tornat a omplir. Amb un terç de les sales tancades com a mesura de seguretat, el perfil dels visitants també canvia.

La catedral de l'art de París, la piràmide més famosa de França, va reobrir el 6 de juliol amb els interrogants que amoïnen les institucions culturals de mig món: com mantenir l'oferta controlant els aforaments?

 

Mascareta, distància d'un metre, neteja de mans, reserva prèvia obligatòria... El Louvre ha reobert amb les mesures de seguretat conegudes; però, vista l'afluència, algunes són difícils de respectar.

Al Louvre, les sales estan plenes, o gairebé. I les aglomeracions sembla que segueixen acompanyant "La Gioconda".

 

Leila Cherif-Hadria, directora adjunta Museu del Louvre, destaca els avantatges de visitar el museu aquest estiu.

"El punt positiu és que hi ha menys gent i que el públic pot gaudir d'una visita més agradable. Habitualment teníem un 75% de públic estranger. Ara, el balanç és completament diferent: un 60% del públic és francès i la resta prové de països limítrofs com ara Bèlgica o Alemanya, que venen a veure'ns més fàcilment."

En total, al juliol van visitar el Louvre unes 10.000 persones al dia. Semblen moltes, però són una quarta part de les que visitarien la pinacoteca francesa un estiu qualsevol sense virus.

 

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut