Boris Johnson, al vídeo electoral que copia una escena de la pel·lícula "Love Actually"

El "Love Actually" que Boris Johnson ha copiat a una diputada laborista

Picabaralla de vídeos electorals en la recta final d'una campanya de les eleccions al Regne Unit centrada en el Brexit
Josep Maria Camps Collet Actualitzat
TEMA:
Brexit

Aquest dijous se celebren unes noves eleccions al Regne Unit, unes eleccions que s'estan plantejant com un altre referèndum sobre el Brexit.

Almenys és el que està intentant el primer ministre consevador Boris Johnson, que centra la campanya a "aconseguir fer el Brexit".

I en l'última setmana de campanya ha difós un vídeo a les xarxes socials que imita una famosa escena de la pel·lícula de nadal "Love Actually".

"L'altre pot guanyar"

En el vídeo, el mateix Johnson pica la porta d'una casa i mostra cartells a una dona en què li demana que el voti per aconseguir que es consumi el Brexit.

I ho fa amb cartells amb lemes com "el teu vot no ha estat mai tan important", "l'altre pot guanyar" o "només ens calen 9 seients més per tenir majoria":

 

Ha copiat una diputada laborista

Aquest vídeo, però, no és gens original, perquè s'han fet moltes versions imitant o parodiant aquesta escena, també per fer campanyes polítiques.

De fet, Johnson ha copiat la diputada laborista Rosena Allin-Khan, que fa 3 setmanes va fer un vídeo molt semblant en què convencia un conservador de canviar el vot:

 

Allin-Khan ha criticat amb ironia la còpia de Johnson, i li fa dir:

"No tinc idees originals, i per això he copiat el vídeo de la Rosena."

Aquesta diputada és una metge filla de pare pakistanès i mare polonesa, i va substituir Sadiq Khan al Parlament quan aquest es va convertir en alcalde de Londres.

Els laboristes també han aprofitat la situació per refer el mateix vídeo de Johnson: en la seva versió, el fan autocriticar-se la política sanitària i li fan demanar el vot per a ells:

 

Tot plegat en la recta final de la campanya d'unes eleccions forçades per Johnson i en què és favorit en les enquestes. Caldrà veure si l'enquesta final, és a dir, les eleccions d'aquest dijous, ho confirma.

 

ARXIVAT A:
Brexit Boris Johnson
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut