El Mago Pop revoluciona Branson, el pas previ al debut a Broadway

Antonio Díaz ha estrenat espectacle al Branson Magic Theater, el teatre que ha comprat en un poble del sud de Missouri

Actualitzat

Branson, al sud de Missouri, sembla (i en bona part és) de cartró pedra, però l'impacte que el Mago Pop ha causat en les 2.800 persones que l'han vist per primera vegada en directe és de carn i ossos.

Dilluns passat, 17 de juliol, la màgia d'Antonio Díaz va aterrar en aquest poble de 12.000 habitants i 60.000 butaques de teatre. I a la gerent de l'ajuntament de la ciutat, Cathy Stepp, se li il·lumina la cara quan diu que no troba les paraules per descriure l'espectacle que va veure i que tenir el Mago Pop entre la seva oferta es convertirà en un reclam mundial per aquest hub d'entreteniment familiar "made in america" que han autobatejat com Las Vegas familiar.

Espectacles de música country conviuen amb imitacions d'Elvis, carreres de porquets al teatre de Dolly Parton i "Queen Esther", una superproducció de 100 milions de dòlars sobre un passatge de la Bíblia que hi arrasa des de fa anys. Els llacs i la serralada d'Ozark completen un mosaic turístic que atrau 10 milions de visitants l'any.
 

Què hi fa un mag com tu en un lloc com aquest? 

Antonio Diaz ens rep amb ressaca emocional a les portes del teatre que s'ha comprat en aquest poble al sud de Missouri. "L'he comprat aquest any. I l'any passat ni sabia que això existia", confessa a TV3:

"Jo vull ser el millor mag de món. Vull fer l'espectacle de màgia més important del món, i per això soc aquí, no per quedar-m'hi per sempre, però si per créixer".

No us imagineu un teatre. Imagineu-vos un edifici d'una sola planta de 28.000 metres quadrats situat a peu d'una carretera on només s'hi pot arribar en cotxe. Des de fora pot semblar un centre comercial o una clínica de rehabilitació. El va construir a la dècada dels 90 un cantant de country, Mel Tillis i, des d'aleshores, ha estat la seu d'un banc, d'una església i d'una companyia d'acròbates xinesos fins arribar a les mans de l'equip del Mago Pop.

A dins hi ha 2.800 butaques (el Teatre Victoria del Paral·lel de Barcelona en té 1.200) i hi treballen des del mes de maig per adaptar-lo als seus espectacles d'il·lusionisme i teatre:

"Hi ha molta curiositat per saber qui som, què hi hem vingut a fer, i de fet a l'estrena van venir altres mags que actuen aquí a veure'ns".

El Mago Pop, quan va anunciar que havia comprat Branson Magic Theater, a Missouri
El Mago Pop, quan va anunciar que havia comprat Branson Magic Theater, a Missouri (Europa Press/Lorena Sopêna)

La màgia "americana" 

"A Barcelona la gent ve al teatre amb actitud contemplativa, a veure què els hi ofereixes i ja veurem si els agrada. Aquí l'ànim era de concert, d'implicació, la gent s'aixecava per aplaudir després de cada truc, cridaven. Primer vaig patir una mica, però de seguida vaig veure que connectaven, tant amb els grans números com amb les coses més minimalistes.

Jo crec que la nostra màgia és molt tècnica i molt teatral, hi posem un esforç de temps i recursos que tal i com funciona aquí la indústria difícilment ho poden fer. I el resultat va agradar".

Va ser la primera vegada que actuava en anglès i assegura que, malgrat el que anomena "anglès de Badia", ha fet un esforç i es va sentir molt més còmode del que s'esperava: "m'entenien i em reien les bromes!", explica.  

Aquesta prèvia a Branson també és un banc de proves per la prova de veritat; l'estrena a Broadway, Nova York, a finals d'agost:

"Estem al·lucinats amb la prevenda, i ja estem assajant els jocs de mans i trucs que farem en els programes de televisió on ens han convidat. Tot plegat és un somni. Si jo li explico al "nen Antonio" de Badia que avui estaríem aquí, a punt d'estrenar a Broadway, havent comprat un teatre, tallant la cinta d'inauguració amb l'alcalde d'aquest poble increïble, la gent cantant el meu nom... és que no m'ho crec ni jo".

Ni ell ni segurament l'equip de 120 persones que hi ha al darrere. Unes 40 estan ara a Branson, als Estats Units, i ja no tornaran a Barcelona fins que hagin estrenat a Broadway. Transmeten que són un equip il·lusionat i compacte, un engranatge de gent de confiança i talent entre els quals hi ha alguns dels seus referents, com el Mag Lari, que dirigeix l'espectacle, i amb qui té projectes al cap.

"Ens encantaria produir altres espectacles, portar els millors aquí a Branson, convertir aquest teatre, que ja és el teatre més gran de màgia del món, en el millor", afirma. Però també transmeten que són un equip a l'expectativa. El procés tot just ha començat i treballen per créixer, i sobreviure, al mercat nord-americà:

"Ens ho fem tot nosaltres. Jo no tinc inversors ni socis. Tot el que faig ho pago amb els diners que he guanyat fent trucs de màgia des que era un nen. Això et fa patir més, a vegades veig els números i maregen, però a mi m'encanta decidir, i no vull perdre la meva llibertat. Ja he tingut ofertes per anar a Las Vegas a fer tantes sessions a la setmana durant 10 anys amb sou de futbolista. Però això no ho vull, no vull ser presoner del meu èxit".

Antonio Díaz, el Mago Pop, durant una roda de premsa al Teatre Victòria
Antonio Díaz, el Mago Pop, durant una roda de premsa al Teatre Victòria (Europa Press/Lorena Sopêna)

Branson-Barcelona

El Mago Pop tornarà a Branson el maig del 2024 i s'hi estarà fins l'estiu. El compromís és fer una part de la temporada als Estats Units, i quan no hi sigui, portar-hi altres produccions, pròpies o alienes:

"Si penso en gran, jo em sento que estic conquerint terreny, que em dono a conèixer, i així podré acabar la meva carrera a casa, al Victòria, i que la gent vindrà a veure'm, vindrà a Barcelona. Per mi Barcelona és la meta. És el punt de partida, però també el d'arribada. Crec que faig aquest pas definitiu cap a la internacionalització en el millor moment de la meva carrera: soc un dels mags més joves, però alhora sento que porto una motxilla d'experiència molt carregada, molt valuosa. I si triomfes als Estats Units ho sap tothom".

I si fracasses, també? "Sí, és clar, però si fracasses ja és un èxit, perquè vol dir que ho has fet, que ho has intentat", respon.

"És una experiència vital i la vull viure. I mira, si fracasso, d'aquí a uns anys li explicaré a un desconegut a la barra d'un bar: jo un dia vaig tenir un teatre a Branson!"


Última consulta al mag: Luis Suárez acabarà a l'Inter de Miami? 

De camí cap a Branson hem repassat la documentació sobre el Mago Pop, i ens hem adonat que un dia el van anar a veure al Teatre Victoria Leo Messi, Sergi Busquets, Jordi Alba... i Luis Suárez.

Els tres primers han fitxat per l'Inter de Miami. Venim justament de la presentació de Messi i Busquets a Florida i el comentari que el següent seria Luis Suarez l'hem sentit més d'una i de dues vegades.

"T'imagines que els 4 acaben junts a l'Inter i aquella foto acaba sent premonitòria? No, jo no hi he tingut res a veure, però és cert que van venir tots 4 junts a l'espectacle!".

Haurem d'esperar una mica per confirmar si Suarez es teletransporta, no per art de màgia sinó de mànager, fins a Miami.   

 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut