L'edifici Walden de Sant Just Desvern
Sant Just Desvern va tenir el 2022 una renda bruta mitjana de 67.169 euros, la més alta de Catalunya (Wikimedia Commons)

El mapa de la renda per municipi: Sant Just Desvern, el més ric, i Batea, el més pobre

13 de les 25 poblacions més riques de l'Estat són de l'àrea de Barcelona

Paula Florit Gomila/Lluís Freixes CarbonellActualitzat

Sant Just Desvern, al Baix Llobregat, és el municipi més ric de Catalunya. Amb una renda bruta mitjana de 67.169 euros, ocupa el quart lloc al rànquing d'Espanya, segons l'Agència Tributària. A l'altra banda, Batea, a la Terra Alta, és la població catalana amb la renda més baixa, amb una mitjana de 19.794 euros bruts.

Hisenda ha publicat aquest dimecres les estadístiques de les declaracions de l'IRPF del 2022 a les poblacions de l'Estat de més de 1.000 habitants --tret d'Euskadi--. 

El rànquing l'encapçala, un any més, el municipi madrileny de Pozuelo de Alarcón. La seva renda mitjana, de 85.323 euros, és la més alta d'Espanya. En segon lloc, hi ha Valldemossa, a Mallorca, d'uns 2.000 habitants. Tot i que el 2021 ja va ser el municipi més ric de les Illes Balears, en la classificació estatal s'havia situat al número 51. El 2022 escala al número 2 amb una renda bruta mitjana de 67.527 euros.

A la cua de la llista hi ha un municipi de Jaén, Huesa, que té la renda més baixa de l'Estat, amb una mitjana de 13.658 euros. 

D'entre les 25 poblacions amb les rendes brutes més altes, n'hi ha 13 que pertanyen a la demarcació de Barcelona. A banda de Sant Just Desvern, hi ha Cabrils --Maresme--, Matadepera --Vallès Occidental--, Sant Cugat del Vallès --Vallès Occidental--, Alella --Maresme--, Sant Vicenç de Montalt --Maresme--, Vallromanes --Vallès Oriental--, Tiana --Maresme--, Cabrera de Mar --Maresme--, Sitges --Garraf--, Teià --Maresme--, Sant Quirze del Vallès --Vallès Occidental-- i Sant Andreu de Llavaneres --Maresme--.


8 dels 10 municipis amb la renda més baixa, a l'Ebre

Pel que fa a les rendes més baixes de Catalunya, les primeres posicions es concentren a les comarques del Segrià, el Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta. És d'aquesta comarca el que té la xifra més baixa: Batea, amb 19.794 euros. 

El segueixen Aitona --Segrià--, Seròs --Segrià--, Horta de Sant Joan --Terra Alta--, el Pinell de Brai --Terra Alta--, Sant Jaume d'Enveja --Montsià--, Santa Bàrbara --Montsià--, l'Aldea --Baix Ebre--, el Perelló --Baix Ebre-- i Torres de Segre --Segrià--.

En aquesta taula pots cercar el teu municipi, si té més de 1.000 habitants, per saber quina va ser la renda bruta mitjana del 2022:

 


 

 

 


 

 

ARXIVAT A:
Agència Tributària IRPF
Anar al contingut