El croissant de mantega de la pastisseria Brunells (Sara Lomas)

El millor croissant de mantega d'Espanya el fa la pastisseria Brunells de Barcelona

El croissant de banya recta d'aquesta pastisseria guanya per segon cop el concurs organitzat per l'Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona
Redacció Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

Un croissant cruixent, lleuger i amb les làmines de full ben marcades. Es fa a la pastisseria Brunells, a Barcelona, i ha guanyat el premi com a Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya 2024 que organitza l'Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona.

Més de 50 pastisseries de tot l'Estat han participat enguany en aquest certamen, que busca incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en matèria de brioixeria. El premi està valorat en 1.000 euros.

El jurat, format per professionals de pastisseria d'àmbit internacional, ha escollit el croissant de la Brunells pel seu "equilibri perfecte entre tradició i innovació".

El pastisser Andreu Sayó rebent el premi al Millor Croissant de Mantega de l'Estat (Pastisseria Brunells)

El pastisser Andreu Sayó, encarregat de l'obrador, explica que el croissant guanyador s'ha fet "amb els millors ingredients possibles, un mètode molt establert i seguint uns passos per aconseguir la màxima perfecció". 

"Busquem que sigui un croissant amb moltes voltes a dins, cruixent, lleuger i que quan el provis tinguis ganes de menjar-te'n un altre."

Per participar en el concurs cal que els croissants tinguin la mantega com a ingredient principal. Poden ser de banya recta, com el de la Brunells, o de mitja lluna. El jurat ha tingut en compte qüestions com el color, el sabor, la forma o l'acabat. 
 

El segon premi al millor croissant

Ubicada en ple centre històric de Barcelona, la pastisseria Brunells, a la cantonada del carrer Princesa amb Montcada, data del 1852. La falta de relleu va amenaçar fa uns anys la continuïtat del negoci, que va reobrir el 2020 amb l'empenta de tres socis: Lluís Estrada, Salvador Sans i Joan Guasch.

Precisament aquell any, la nova Brunells va guanyar per primer cop el guardó del millor croissant artesà de mantega, un reconeixement que els va donar impuls en la reobertura del negoci després de la pandèmia. 

"Veníem del confinament i el premi va suposar un salt molt gran", apunta Andreu Sayó, que recorda que van passar d'elaborar pocs croissants al dia a més d'un miler. Ara solen fer uns 4.000 croissants a la setmana, amb puntes més altes segons l'època de l'any.

Aquest dimecres al matí, després d'haver guanyat el premi, ja hi havia cua de clients a la botiga per comprar el croissant. "És el nostre producte estrella", explica l'Andreu Sayó, que destaca també la resta de productes de brioixeria de la pastisseria. 

La pastisseria Brunells ja va guanyar el premi del millor croissant de mantega el 2020 (Sara Lomas)

El croissant que han portat al concurs és el mateix que es ven a la pastisseria i s'ha fet amb una recepta pràcticament igual que la que va guanyar el premi el 2020, amb la diferència que aquest cop portava una mica de llet en comptes d'aigua. 

Des de la reobertura, la pastisseria Brunells ha anat rebent altres guardons més enllà dels croissants, com el de Millor Botiga de Barcelona 2021, Millor Coca de Sant Joan de Xocolata 2022 o la Millor Coca de Sant Joan Creativa 2024. 

 

ARXIVAT A:
Comerç Gastronomia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut