Els panettones guanyadors en la categoria tradicional i de xocolata (Gremi de Pastisseria de Barcelona)

El millor panettone artesà de l'Estat es fa al peu del Montseny

El pastisser Lluís Costa guanya en dues categories, la tradicional i la de xocolata, un fet que no havia passat mai fins ara

RedaccióActualitzat

El millor panettone artesà de l'Estat es fa a Catalunya i l'elabora Lluís Costa, de Vallflorida Xocolaters, pastisseria de Sant Esteve de Palautordera. Un guardó que, a més, és doble. I és que Costa l'ha guanyat en la categoria tradicional (el panettone clàssic de fruita) i en la de xocolata, un fet que no havia passat mai fins ara.

El pastisser s'ha imposat als prop de 80 participants del concurs que cada any organitza l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB) i que s'ha celebrat en el Gastronomic Forum Barcelona.

En una entrevista en el programa Planta Baixa, Costa ha afirmat que "la pastisseria catalana s'emporta dos premis molt importants":

"El premi significa constància, esforç, sacrifici dia a dia. Lluitar per un producte que sigui de màxima qualitat. "

 

El guardó té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i les habilitats dels pastissers artesans en l'elaboració del panettone. El jurat té en compte criteris com l'aparença i la forma, el fornejat i l'aspecte del glacejat, l'estructura de la molla o el desglossament de la fruita, així com l'olor o el sabor.

La febre del panettone, una tradició vinguda d'Itàlia, cada cop està més arrelada a casa nostra i des del 2014, les vendes s'han multiplicat. De fet, Catalunya fa vuit anys que fa els millors panettones de l'Estat.

L'any passat, el guardó se l'emportaven el forner Daniel Jordà (del forn Panes Creativos), amb la varietat tradicional, i l'Eric Ortuño (de la pastisseria l'Atelier), amb la de xocolata. Enguany tots dos han format part del jurat que ha concedit el guardó a Lluís Costa. Pots recuperar en aquest enllaç el vídeo en el qual explicaven el procés d'elaboració d'aquest dolç. 
 

Costa ja va guanyar el premi al Millor Croissant Artesà

A banda d'aquest guardó, Costa ja va guanyar el 2015 el concurs del Millor Croissant Artesà de mantega de l'Estat i Millor Pasta de Te el 2018. I és que aquest pastisser porta des dels 16 anys treballant al negoci familiar, la pastisseria Vallflorida Xocolaters que va fundar el seu pare.

L'establiment, situat al Montseny, és conegut per les creacions artesanals de xocolata en teules i torrons de sabors innovadors. Així com per la línia de xocolates "bean to bar", creades de forma artesanal directament de la fava del cacau fins a la tauleta.

Lluis Costa recollint el guardó doble (Gremi de Pastisseria de Barcelona)

Per la seva banda, Costa es va formar a l'Escola de Pastisseria de Barcelona al costat de grans noms com Carles Mampel (Pastisseries Bubó) o el mestre xocolater Lluís Morera (Chocolates Brescó, de Benavarri). 

La seva creativitat i la passió per la pastisseria artesana li van valdre diversos premis ja de jove: 2n Millor jove pastisser de l'Estat (2010), 2n Millor xocolater espanyol (2010) i Millor jove artesà alimentari 2012.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut