Kate Winslet i Leonardo DiCaprio en una escena de la pel·lícula "Titanic"
La pel·lícula "Titanic" es va estrenar el 1997 (GoodFon)

El misteri de la nit en què algú va posar droga a la sopa de l'equip de "Titanic"

El 1996, unes 80 persones, entre actors i tècnics, van intoxicar-se amb pols d'àngel, una droga que algú desconegut va posar a la sopa

RedaccióActualitzat

El director de "Titanic", James Cameron, i una vuitantena de treballadors de l'equip de rodatge de la pel·lícula van acabar una llarga jornada de feina ballant la conga. I no va ser per celebrar el final del rodatge, sinó perquè els van drogar, a tots.

Algú va posar droga a la sopa i van acabar tots en un hospital del Canadà. Això passava el 8 d'agost de 1996 i gairebé no se n'ha sentit a parlar.

Avui en dia, gairebé tres dècades després, continua sent un misteri qui ho va fer. La policia de Halifax, el municipi canadenc on va passar, ho va investigar durant més de dos anys, però el 1999 el cas es va tancar per falta de proves.

Ara, però, podria estar més a prop de resoldre's. Segons diversos mitjans, una nova resolució del comissionat d'informació i privacitat d'aquesta regió del Canadà ha ordenat a la policia que publiqui més detalls de l'informe d'incidents de 10 pàgines que va fer aquella nit i que elimini la censura d'alguns dels testimonis. Això podria passar a mitjans del mes de maig.


Algunes teories apunten al personal del càtering

Mai s'ha sabut qui ho va fer, però alguns membres del set van apuntar que hi havia hagut alguns problemes amb el personal del càtering i no van descartar que la droga la tirés algú que els volgués boicotejar.

Ni Kate Winslet ni Leonardo DiCaprio estaven entre els presents, perquè aquells dies rodaven les imatges que corresponien al temps present. Cap a mitjanit, van parar per sopar i l'empresa de càtering local els va servir una sopa de marisc.

Al cap de poc, prop de 80 persones ja sentien els efectes del que més tard es confirmaria que era fenciclidina, una droga coneguda com a pols d'àngel. És una pols blanca que provoca uns efectes similars a la ketamina.

Inicialment, s'utilitzava com a anestèsic, però es va deixar de fer servir pels efectes secundaris, que van des de l'eufòria al pànic i que, en dosis altes, pot causar símptomes semblants als associats a l'esquizofrènia, com deliris i paranoia.

James Cameron va explicar que va notar els efectes de manera gairebé immediata i que va abandonar el set per culpa dels vòmits. Al principi va pensar que era una intoxicació de marisc, igual que altres membres de l'equip.

Bill Paxton, l'actor que interpretava el buscador de tresors amb qui arrenca la pel·lícula, va explicar que va començar a notar els efectes un quart d'hora després de menjar la sopa. "Tot l'equip estava per allà donant voltes. Alguns reien, altres ploraven i n'hi havia que vomitaven."


"Carreres amb cadires de rodes" a l'hospital

Igual que Cameron, va pensar que era una intoxicació alimentària i juntament amb altres companys van anar cap a l'Hospital General de Dartmouth. La sala d'espera es va anar omplint dels membres de l'equip, a qui van col·locar en boxes, però ningú parava quiet. Així ho explica el director:

"Tothom estava als passadissos. La gent tenia molta energia. Alguns van fer carreres amb cadires de rodes pels passadissos... Tothom estava drogat."

Des de l'hospital van trucar a la policia perquè allò era incontrolable. Els van fer anàlisis toxicològiques i el 28 d'agost la policia de Halifax va emetre un comunicat que confirmava els que tots sospitaven: els havien drogat. Sembla que aviat podrem tenir més detalls d'aquest episodi surrealista.

ARXIVAT A:
CanadàCinema
Anar al contingut