Moscou

El mitjà de comunicació on treballava Politkóvskaia ofereix 800.000 euros a canvi d'informació sobre l'assassinat de la periodista

La direcció de "Nóvaia Gazeta", publicació on treballava la periodista russa assassinada a trets dissabte, Anna Politkóvskaia, creu que l'assassinat pot estar relacionat amb la feina que preparava: un article sobre les tortures sistemàtiques a Txetxènia que havia d'entregar aquest dilluns mateix. Per això, han ofert 25 milions de rubles, prop de 800.000 euros, a canvi d'informació. La periodista havia confessat en diverses ocasions haver rebut amenaces de mort dels serveis secrets russos, l'exèrcit i altres agències de seguretat de l'Estat. Anna Politkóvskaia s'afegeix a la llista de més de 300 periodistes morts o desapareguts a Rússia des de 1991.

Actualitzat

Anna Politkóvskaia estava treballant en un article sobre les tortures de l'exèrcit rus a Txetxènia i al Caucas, que s'havia de publicar i que comptava amb fotografies i testimonis, segons ha confirmat la direcció de "Nóvaia Gazeta", la revista per a la qual treballava, que ha anunciat que farà una investigació independent sobre les circumstàncies de la mort. I és que creu que l'assassinat pot estar relacionat amb la feina que Politkóvskaia preparava. La publicació també ha ofert una recompensa de gairebé 800.000 euros per a qui pugui donar pistes sobre l'autor o autors de l'assassinat. En aquest sentit, el redactor en cap, Dimitri Muratov, ha manifestat que el diari espera que la recompensa permeti identificar l'executor i qui va encarregar l'assassinat d'una de les veus més crítiques del periodisme rus.

De fet, la periodista, de 48 anys i nascuda a Nova York, havia confessat en diverses ocasions haver rebut amenaces de mort dels serveis secrets russos, l'exèrcit i altres agències de seguretat de l'Estat. Politkóvskaia va morir dissabte després de rebre dos trets, i s'afegeix a la llista de més de 300 periodistes morts o desapareguts a Rússia des de 1991.

Mentrestant, la Unió Europea, els Estats Units i organitzacions com Amnistia Internacional també han exigit una investigació, davant el silenci del govern de Vladímir Putin. A Moscou, centenars de persones han portat flors i espelmes a la plaça Puixkin, com a homenatge a la periodista morta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut