Washington

El moviment ultraconservador Tea Party guanya força dins del Partit Republicà nord-americà

El moviment ultraconservador republicà Tea Party, liderat per Sarah Palin, s'ha apuntat una victòria important en l'última gran jornada de primàries abans dels comicis legislatius del novembre. Els aspirants del grup han desplaçat els candidats republicans tradicionals als estats de Nova York, Delaware i Nou Hampshire. El discurs radical de Tea Party podria afavorir el triomf demòcrata.

Actualitzat
A l'estat de Delaware, la candidata d'aquest moviment, Christine O'Donnell, ha guanyat les primàries republicanes per un marge més ampli del que s'esperava i competirà per un escó al Senat. O'Donnell, que havia rebut el suport de Sarah Palin, l'excandidata republicana a la vicepresidència dels Estats Units i una de les figures destacades del Tea Party, s'ha imposat a un veterà congressista republicà.

A més d'O'Donnell, un altre candidat d'aquest moviment també ha estat elegit en les primàries republicanes per a governador a l'estat de Nova York. Es tracta del novell Carl Paladina, que ha desbancat l'excongressista Rick Lazio. I a Nou Hampshire l'advocat Ovida Lamontagne, també pròxim al Tea Party, s'ha imposat a l'exfiscal general Kelly Ayotte.

No són els primers estats on, a les eleccions internes del Partit Republicà, els ultraconservadors s'imposen als candidats oficials, i alguns analistes temen que l'impuls d'aquest moviment tregui força al mateix Partit Republicà i arribi a qüestionar, fins i tot, el mateix sistema bipartidista als Estats Units.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut