El Museu de Lleida vol conservar la memòria d'aquests dies de confinament (ACN)

El Museu de Lleida documenta la pandèmia del coronavirus i en farà una exposició

El centre lleidatà demana als ciutadans que comparteixin materials rellevants d'aquest confinament per poder explicar a futures generacions
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El Museu de Lleida vol documentar la crisi sanitària de la Covid-19 i ho considera "absolutament necessari" perquè es pugui explicar a futures generacions.

També preveu organitzar una exposició temporal a finals d'any a través d'un relat que explicarà el confinament i què ha suposat per a la societat del territori.

L'exposició estarà dirigida per la periodista Anna Sàez i acompanyada per un equip d'especialistes de diferents disciplines, que hi aportaran el seu punt de vista.
             

Col·laboració ciutadana

El museu lleidatà demana la col·laboració de la ciutadania i entitats perquè facin arribar materials rellevants d'aquest confinament: documents visuals, musicals o físics.

El museu afirma la pandèmia del coronavirus "ha trasbalsat la vida de les persones i ha provocat un enorme canvi que modificarà la manera de ser, de relacionar-se, de moure's i de treballar".      

La crida està dirigida a persones i entitats de la ciutat de Lleida i de l'àrea d'influència que l'envolta. L'objectiu és "documentar tots els aspectes d'aquesta crisi" i ofereix diversos exemples.

"Els esforços de tot el personal sanitari; la situació de víctimes i afectats; els efectes del confinament en la societat, en l'àmbit afectiu, econòmic, social, cultural i educatiu. A més, totes les iniciatives que han anat sorgint al llarg d'aquest confinament".

Els materials poden ser documents físics, vídeos, fotografies, textos, enregistraments sonors, o creacions, entre altres. El que volen són "materials que ajudin a explicar aquesta experiència col·lectiva".

De moment es poden enviar al correu electrònic museu@museudelleida.cat, on també es podrà sol·licitar més informació.

El museu lleidatà vol fer el relat d'aquests dos mesos de confinament i una memòria "d'allò que ha marcat la vida de les persones, els seus comportaments, pors, dolors i alegries".
 

Campanya #memòriespandèmia

A la proposta, hi col·laboraran la Paeria de Lleida, el Museu d'Art Jaume Morera de Lleida i l'Arxiu Històric de Lleida, que ja participa de la campanya de recollida de material sobre la pandèmia impulsada pels Arxius de Catalunya.

El relat d'aquest projecte estarà vinculat a l'impulsat per la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya amb l'objectiu de "construir un relat nacional".
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut