El Museu del Suro conclou el trasllat a Can Mario amb la inauguració de l'exposició permanent 'La civilització del suro'

ACN Palafrugell - El Museu del Suro de Catalunya ubicat a Palafrugell (Baix Empordà) ha inaugurat la nova exposició permanent titulada 'La civilització del suro'. Es tracta d'una mostra immersiva que engloba 700 objectes -molts d'ell inèdits- en una superfície de 1.200 metres quadrats, que és tres cops més gran que la que hi havia fins ara. La nova exposició dona per acabat el llarg procés de trasllat del Museu del Suro a Can Mario, que ha durat més de tres dècades des que es va tancar la fàbrica Armstrong que ara l'acull. La mostra s'ha dissenyat en termes d'accessibilitat, s'ofereix en quatre idiomes i en llenguatge de signes en català i compta amb un circuit específic adaptat per a invidents.

El nou Museu s'ha finançat amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional, amb aportacions de l'Ajuntament de Palafrugell, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya (Direcció General d'Administració Local i Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya) i amb l'1% cultural del Ministeri de Cultura.

L'acte institucional ha estat presidit per l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, acompanyat del director general del Patrimoni Cultural de la Generalitat, Joaquim Borràs, la diputada d'Educació i Joventut de la Diputació de Girona, Mònica Alcalà, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, i el director del Museu, Pep Espadalé, a més d'altres regidors del municipi i personalitats i empresaris del món del suro.

Anar al contingut