El compositor i cantant escocès, dissabte a Glastonbury
El compositor i cantant escocès, dissabte a Glastonbury (Reuters)

El músic Lewis Capaldi suspèn la gira després d'un atac de Tourette en ple concert

Dissabte passat, al macrofestival de Glastonbury, l'artista escocès mostrava dificultats visibles per poder cantar i va demanar ajuda al públic per poder acabar el repertori

Actualitzat

Els artistes, els genis i els que no ho són tant són persones, i, per tant, estan sotmesos a qualsevol afecció humana: física o mental.

Els darrers dies s'ha fet viral el moment de l'actuació del músic escocès Lewis Capaldi al concert a Glastonbury, al Regne Unit, que l'ha obligat a suspendre els pròxims compromisos que tenia a l'agenda.


Capaldi va reconèixer l'any passat que té la síndrome de Tourette, un trastorn de caràcter neurològic que no impedeix fer una vida normal i desmesuradament creativa --també n'està diagnosticat l'escriptor Quim Monzó-- que es caracteritza per moviments involuntaris, popularment anomenats tics, de caràcter motor i fònic, freqüents, repetitius, ràpids i involuntaris. 

Però el caràcter neurològic del trastorn implica que, segons els especialistes, els símptomes es multipliquin quan es viuen episodis continuats d'angoixa, excitació o cansament i remeten quan les persones es relaxen i descansen.

No cal ser massa astut, per tant, per entendre que el nou exponent del pop i el folk rock britànic s'ha col·lapsat. I això que, abans del brot de dissabte, havia descansat tres setmanes per agafar embranzida.

Capaldi interpretant un tema amb la guitarra a les mans
Capaldi interpretant un tema amb la guitarra a les mans (Reuters)


Parèntesi obligat

Aquest dimarts, el cantant, de 26 anys, ha reconegut als mitjans de comunicació que atura la gira, ja que necessita un temps "per posar ordre" a la seva "salut mental i física". I ha reconegut que:

"Acostumava a gaudir de valent cada segon dels concerts com el de Glastonbury i confiava que amb tres setmanes de descans en tindria prou per arreglar-ho. Però la veritat és que encara estic aprenent a adaptar-me als brots de Tourette i dissabte va quedar clar que necessito passar més temps reposant per poder continuar fent el que més m'estimo durant molt de temps."

El parèntesi frena tots els concerts de la gira mundial que incloïa aparicions al Live Nation, el concert que tenia previst a Barcelona el 8 de setembre al Palau Sant Jordi i l'endemà a Madrid, en el marc del DCODE 2023. L'escocès ha demanat disculpes per la cancel·lació a través d'Instagram 

 

"Pot ser que no sigui una sorpresa i això no ho fa menys difícil d'escriure, però lamento comunicar-vos que em prendré un descans de la gira."


Crisi a Glastonbury

L'alarma va començar a disparar-se dissabte passat al macrofestival de Glastonbury, al comtat anglès de Somerset, en què Capaldi mostrava dificultats visibles per poder cantar i acabar el repertori de cançons que tenia previst.

Lewis va demanar als fans que l'ajudessin, per la qual cosa les xarxes van omplir-se de tuits que denotaven el mal moment que estava passant, però també onades de solidaritat.    

A hores d'ara, Capaldi, té pendents 26 concerts arreu del món fins a l'octubre. De moment és una incògnita saber quant temps necessitarà per recuperar-se. El suport del públic, indiscutiblement, el té de totes totes.
 

Un compositor emergent del britpop

Nascut a Glasgow, Escòcia, al Regne Unit, el 7 d'octubre de 1996, Lewis Capaldi compon i canta els temes que grava des que tenia 9 anys, edat en què ja sabia tocar el piano i la guitarra.

Als 17 va firmar el seu primer contracte discogràfic. El 2018 va saltar a la fama amb el senzill "Someone You Loved", que es va col·locar en els primers llocs de les llistes d'èxits del Canadà, els Estats Units, Irlanda i el Regne Unit.

 

 

ARXIVAT A:
SalutViral Música
Anar al contingut