S'avança tot el procediment d'assignació de plaça perquè abans de l'inici de curs els estudiants sàpiguen què podran estudiar(ACN)emanat

El neguit de milers d'estudiants d'FP que encara no saben si tindran plaça

El departament diu que un de cada 4 estudiants que obtenen la plaça sol·licitada no s'acaba matriculant, i això endarrereix el procés
Redacció Actualitzat
TEMA:
Formació Professional

Aquest dimecres arrenca el curs a secundària i a la formació professional, però molts alumnes no podran començar l'FP fins a finals de mes. El problema no són les places --l'oferta s'ha incrementat, de fet--, sinó el procés que se segueix per assignar-les. Això fa que a dia d'avui milers d'alumnes tinguin el neguit de no saber què estudiaran i on, ni si hauran d'acabar optant per la privada.

Un 60% de les places de grau superior estan reservades a alumnes que venen de batxillerat i, a més, molts alumnes sol·liciten més d'una plaça per garantir-se un lloc, i després no s'hi matriculen.

Ho ha explicat el conseller d'Educació, Josep González-Cambray:  

"Un 25% de l'alumnat fa una sol·licitud de cicle formatiu de grau mitjà o de cicle formatiu de grau superior i després no s'hi acaba matriculant, tot i haver-li donat la plaça que ha demanat. Això fa que hàgim de fer un segon procediment d'orientació, informació i matrícula, i fa que el procés no sigui prou immediat o tan immediat com ens agradaria."

Les declaracions del conseller es poden sentir en el següent vídeo, i també els testimonis d'estudiants que estan a l'espera de plaça:

 

ARXIVAT A:
Educació Formació Professional
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut