El "No a la guerra" es deixa sentir també a ARCO, que aquest any acull gairebé 30 països
Ja ha començat a Madrid la fira d'art contemporani ARCO. Durant l'acte d'inauguració, diversos membres de la plataforma Cultura contra la Guerra es van manifestar a l'entrada en contra de l'atac a l'Iraq, amb una acció que simulava els efectes d'un bombardeig. Estesos a terra, els artistes portaven samarretes blanques on es podia llegir, escrit amb tinta vermella, "No a la guerra". El mateix lema que circulava, dins del recinte, a les solapes del públic. Al marge d'això, però, la Fira Internacional d'Art Contemporani compta en aquesta edició amb la participació de gairebé 30 països diferents, aquest any amb Suïssa com a convidat.
ARCO tampoc s'ha abstret del "No a la guerra" i ha obert les seves portes contribuint, de diverses maneres, al clima antibel·licista. I és que per alguns, com la galerista Michelle de Delley, l'art sempre ha estat molt a prop del que passa en el món.
L'artista suïssa Barbara Caveng fa volar la imaginació amb el seu projecte sobre els somnis. No és estrany, perquè diuen els que coneixen bé Suïssa que en aquest país tan estret l'art ha servit per conquerir més espais.
ARCO ha engegat la 22a edició amb Suïssa com a país convidat d'honor. Exposicions, galeristes i artistes com Silvie Fleury, que ha convertit la moda i les obsessions femenines en un objecte artístic: botes de Prada, paquets de vainilla per aprimar-se i la moda com a font de diversió. Són els últims artistes suïssos, que van acompanyats d'una jove generació de galeristes ambiciosos, que han cridat l'atenció del mapa artístic internacional.
ARCO també pot recrear una atmosfera de misteri, i el visitant pot topar amb obres tant inquietants com aquesta. No és una dona de veritat, però l'exactitud de l'obra fa semblar tot el contrari.