"No és abús, és violació": la indignació contra la sentència de La Manada a la xarxa

Que no se'ls hagi condemnat per violació en grup ha encès les xarxes socials
Redacció Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

Indignació per una "justícia patriarcal", acusada de cega, masclista i retrògrada són només alguns dels adjectius que han omplert la xarxa després de sentir la lectura de la sentència contra els membres de La Manada. Se'ls ha condemnat a 9 anys de presó per a cadascun d'ells per abús sexual, però no per violació en grup.

La diferència de tipificació en la sentència ha generat frustració i ràbia, sobretot a Twitter, on la gerra d'aigua freda s'ha fet molt evident. El clam majoritari: "No és abús, és violació".

La quantitat de tuits que hi ha hagut en pocs minuts ha fet que les etiquetes relacionades amb La Manada lideressin les converses a tot Espanya. De fet, els deu primers trending topics a Twitter feien referència a la sentència de La Manada. I a nivell internacional, dels 10 primers trending topics mundials, 6 eren sobre aquest cas. Entre les etiquetes més utilitzades hi havia #LaManada, #YoSiTeCreo, #EstaEnNuestraManada, #JusticiaPatriarcal, #NoEsNo o #Violación:

 

 

 

 

 

Aquest "abús sexual continuat" per part dels cinc joves durant els Sanfermines del 2016 ha generat que diverses veus reclamin que, en l'edició d'enguany, no hi vagi cap dona en senyal de protesta.

 

 

Els darrers anys, les agressions sexuals als Sanfermines ja estava captant molta atenció social i mediàtica. No va ser fins al cas de La Manada que aquesta xacra no va esclatar a nivell estatal.

Les crítiques directes a la justícia espanyola tampoc han trigat ni un minut a aparèixer amb contundència:

 

 

 

 

Diversos tuits també han començat a reclamar que s'omplin els carrers per mostrar la indignació per la sentència:

 

 

ARXIVAT A:
Masclisme Feminisme Agressió sexual La Manada
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut