Madrid

El pacte contra la violència masclista avança amb l'abstenció de Podem

El pacte es debatrà en el ple del Congrés al setembre

RedaccióActualitzat

La comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats ha avalat el pacte "històric" contra la violència de gènere amb 29 vots a favor i 7 abstencions dels diputats de Podem, i amb la incorporació d'alguna de les propostes dels vots particulars presentats per l'oposició.

Els diputats de Podem Sofía Fernández Castañón i Ángela Rodríguez han reconegut que el pacte d'Estat contra la violència de gènere suposa "un pas endavant", però "insuficient".

La parlamentària de Podem ha indicat que com que el pacte s'ha de debatre en el ple del Congrés al setembre, "queda molt per avançar", per arribar a un acord "com es mereixen les dones", que són les víctimes de la violència masclista.

Els diferents grups han coincidit que cal tirar endavant el pacte d'Estat contra la violència masclista per "lleialtat i respecte" a totes les víctimes mortals de violència de gènere, 23 dones i 6 menors el 2017, i totes les dones i nens que ho pateixen.

Entre les propostes del Grup Mixt aprovades hi ha la de permetre a les administracions locals la contractació de personal que garanteixi el desenvolupament de les actuacions de lluita contra la violència masclista i incorporar les entitats feministes al pacte.

Anar al contingut