El País Valencià, Aragó i Galícia tampoc volen desescalar per províncies

Proposen canviar de fase per departaments o àrees sanitàries

Actualitzat

Són diversos els governs autonòmics que també demanen -com Catalunya- no fer la desescalada per províncies, sinó per departaments de salut o àrees sanitàries.

Aragó opta per zones bàsiques de salut per fer la seva proposta de desconfinament. I vol que la majoria passin a la fase 1, amb algunes excepcions, que per la baixa incidència del virus proposa que passin directament a la fase 2.

El País Valencià parla de departaments de salut i creu que tots estan en condicions de passar a la fase 1.

Galícia demana que la referència sigui l'àrea sanitària i que totes passin a la fase 1. També sol·licita que els ciutadans es puguin moure per tota la comunitat i no només dins la mateixa província.

Castellà i Lleó fa la seva petició en funció de les zones bàsiques de salut. En té 248 i només 26 poden passar a la fase 1, segons el document que ha enviat a Madrid.

Andalusia sí que parla de les 8 províncies, proposant que passin a la fase 1, però també esmenta els 33 districtes sanitaris de què disposa. Diu que 3: 2 a Granada i 1 a Màlaga haurien d'incloure limitacions, com la prohibició d'espectacles a l'aire lliure i mercats ambulants.

Astúries també respecta les províncies, però fa esment de dues comarques: Los Oscos i Valles del Oso, per proposar que passin directament a la fase 2 de desescalada.

La Comunitat de Madrid ha sol·licitat entrar a la fase 1 a partir de dilluns, tot i ser una de les zones més afectades per l'epidèmia i tenir una alta densitat de població, com Barcelona. La petició de la popular Isabel Díaz Ayuso ha provocat crítiques.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut