El Palau de la Música Catalana i el Museu Tàpies ofereixen una visita guiada combinada a tots dos edificis

ACN Barcelona - El Palau de la Música Catalana i el Museu Tàpies s'han unit per oferir una visita guiada combinada que permet conèixer la història dels dos edificis i la seva relació, a través de la vinculació de Tàpies amb la música. La proposta s'emmarca en la celebració del centenari del naixement de l'artista i estarà disponible els mesos d'octubre i novembre. L'itinerari començarà al Museu Tàpies, que va ser el primer de l'Eixample que integrava la tipologia i la tecnologia industrial al teixit del centre urbà. El visitant anirà després al Palau de la Música Catalana, una mostra arquitectònica del Modernisme català i l'única sala de concerts declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

En aquest sentit, la visita permet conèixer la història dels dos edificis, però també l'interès d'Antoni Tàpies per la música, que sempre va acompanyar l'artista, va ser-li una font d'inspiració i un model artístic. 'Domènech i Montaner, Tàpies i la música' serà la primera del total de quatre visites guiades temàtiques o monogràfiques, agrupades amb el nom de Mirades del Palau i que tenen l'objectiu d'oferir al visitant la possibilitat de redescobrir el Palau amb una mirada diferent. Es tracta d'una iniciativa adreçada a tots els públics, però de manera especial al local que potser ja coneix l'edifici, perquè el pugui mirar amb nous ulls.

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement de l'artista, el Museu Tàpies impulsa un programa d'exposicions, publicacions, activitats educatives i projectes de creació i recerca que es desenvoluparan al llarg de tot l'any. L'Any Tàpies té com a objectius consolidar el compromís del museu d'aproximar-se en profunditat a l'obra i al pensament de l'artista, fer-ne difusió tant en l'àmbit nacional com internacional i contribuir a actualitzar les seves lectures des de noves mirades.

Anar al contingut