El pantà de la Baells a vista de dron: les reserves d'aigua cauen al 28%

La sequera afecta totes les conques internes de Catalunya, que estan al 30% de la seva capacitat

Actualitzat

Situació preocupant a molts embassaments de Catalunya, com el de la Baells, al Berguedà, que està al 28% de la seva capacitat, la meitat que fa un any.

Amoïna la falta de pluges i de neu que puguin omplir l'embassament, que regula la conca alta del riu Llobregat, abasta d'aigua l'Àrea Metropolitana de Barcelona i també serveix per fer energia hidroelèctrica.

Aquestes imatges captades amb un dron mostren com està de seca la conca del riu Llobregat i la poca aigua que hi ha al pantà.


No és només a la Baells. Està pràcticament igual el pantà de la Llosa del Cavall, al Solsonès, i encara pitjor els de Sau, a Osona, o el de Rialp, al Prepirineu occidental, que tot just té un 9% de l'aigua que hi cap.

El conjunt de les conques internes de Catalunya estan al 30% de la seva capacitat.

 

Tots els embassaments de les conques internes de Catalunya tenen una capacitat global d'uns 700 hectòmetres cúbics, l'equivalent a 700 camps de futbol grans, per a unes 100.000 persones.

Aquestes infraestructures, essencials per garantir l'abastament i la resta d'usos de l'aigua, es complementen amb la que arriba dels aqüífers, la que es reutilitza gràcies a les estacions de regeneració o la de les dessalinitzadores.

Es calcula que, en situació de normalitat, Catalunya consumeix entorn d'un hectòmetre cúbic d'aigua cada dia.

 

ARXIVAT A:
SequeraCrisi climàtica
Anar al contingut