El papa Francesc, durant la benedicció "urbi et orbi"
El papa Francesc ha presidit la benedicció "urbi et orbi" després d'haver renunciat a alguns actes de Setmana Santa per problemes de salut (Reuters/Remo Casilli)

El papa Francesc reapareix per Pasqua i alerta dels "vents de guerra" que bufen a Europa

El pontífex esvaeix els dubtes sobre el seu estat de salut i presideix tots els actes de Diumenge de Resurrecció

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha presidit aquest diumenge la tradicional benedicció "urbi et orbi" i ha tingut un record per a les víctimes de tots els conflictes oberts al món, però en especial per a Gaza. El pontífex ha demanat, entre altres coses, que s'acordi un alto el foc immediat a la Franja:

"Faig novament una crida perquè es garanteixi la possibilitat d'accedir a l'ajut humanitari a Gaza i exhorto de nou que s'alliberin ràpidament els ostatges segrestats el 7 d'octubre passat i un immediat alto el foc a la Franja."

Sobre la guerra d'Ucraïna ha demanat que hi hagi un intercanvi general de tots els presoners entre Rússia i Ucraïna. "Tots per tots", ha exclamat des del balcó de la basílica de Sant Pere.

El papa també ha advertit que no s'ha de permetre que "els vents de guerra" s'estenguin per Europa i el Mediterrani. "La guerra és sempre un absurd i una derrota. La pau mai no es construeix amb les armes, sinó allargant la mà i obrint el cor", ha assegurat.

El papa Francesc ha reaparegut davant uns 60.000 fidels a la plaça de Sant Pere del Vaticà (Reuters/Yara Nardi)

Francesc ha reaparegut davant uns 60.000 feligresos després que hagi renunciat a alguns actes de la Setmana Santa per problemes de salut. Abans de l'"urbi et orbi", Francesc ha presidit la missa del Diumenge de Resurrecció.

 

ARXIVAT A:
Papa FrancescVaticà
Anar al contingut