El cardenal i arquebisbe de Nova York, Theodore Edgar McCarrick, en una imatge del 2013 (Reuters)

El papa ordena la reclusió de l'arquebisbe de Nova York, acusat d'abusar de menors

Theodore McCarrick, cardenal des del 2001, s'enfronta amb un judici canònic per abusos continuats de menors
Redacció Actualitzat
TEMA:
Menors

El papa Francesc ha ordenat la reclusió del cardenal i arquebisbe emèrit de Washington Theodore Edgar McCarrick i que se l'aparti de totes les seves funcions.

McCarrick està a l'espera d'un judici canònic en el qual s'ha de determinar si són certes les acusacions d'abusos sexuals a menors que pesen sobre ell.

El cardenal, que ara té 88 anys, està sota sospita després que un home va trencar aquest mes de juny un llarg silenci de més de 40 anys. El denunciant ha explicat que Theodore McCarrick va abusar d'ell quan era menor d'edat, i que ho va continuar fent durant més de dues dècades.

McCarrick va negar els fets, però una comissió d'investigació de l'arxidiòcesi de Nova York ha determinat que la denúncia contra McCarrick conté "acusacions fonamentades i creïbles". Per tot plegat, ara l'arquebisbe serà jutjat en un judici canònic que encara no té data.

Theodore McCarrick va enviar aquesta setmana una carta al papa Francesc on li demanava que acceptés la seva renúncia al Col·legi Cardenalici.

El papa Jorge Mario Bergoglio no només ha acceptat la renúncia del prelat, sinó que ha demanat que l'alt càrrec de l'església nord-americana estigui reclós en un edifici propietat de l'Església i se l'aparti de totes les seves funcions i del contacte amb els feligresos.

Aquesta no és la primera vegada que un cardenal nord-americà es veu esquitxat per acusacions d'abusos sexuals. Unes denúncies que han castigat especialment les arxidiòcesis de Boston i Nova York.

 

ARXIVAT A:
Menors Església
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut