El papa tornant en avió del viatge d'aquest cap de setmana al Marroc (EFE)
El papa tornant en avió del viatge d'aquest cap de setmana al Marroc (EFE)

El papa sobre l'homosexualitat: si el fill fa "coses rares, consultin un professional"

Francesc fa aquesta recomanació als pares en una entrevista al programa "Salvados", de La Sexta

RedaccióActualitzat

El papa Francesc aconsella als pares que comencin a "veure coses rares" en el seu fill que "consultin i vagin a un professional" perquè, segons ell, és qui pot saber si aquesta persona és o no homosexual. "Potser no ho és", afegeix el pontífex en una entrevista al periodista Jordi Évole al programa "Salvados", de La Sexta.

Jorge Bergoglio es refereix a les declaracions que va fer l'estiu passat quan va recomanar recórrer a la psiquiatria als pares que detectessin conductes homosexuals en els seus fills:

"Jo explicava que mai es fa fora de casa una persona homosexual, però vaig fer una distinció que quan la persona és molt jove i petita, i comença a mostrar símptomes rars, aquí convé anar... i jo vaig dir 'psiquiatre'. En aquell moment et surt la paraula que et surt i, a més, en un idioma que no és el teu."

Francesc lamenta que, a partir d'aquí, va aparèixer als mitjans que "el papa enviava als homosexuals al psiquiatre i no va veure la resta de coses que deia, i això és mala entranya", assegura el papa.

Francesc puntualitza sobre les referències que va fer a l'homosexualitat (Reuters)


"En teoria", apunta el Sant Pare, no és una "raresa" tenir un fill homosexual, però fa aquesta reflexió:

"Jo estic parlant d'un noi que s'està desenvolupant i els pares comencen a veure coses rares... Sisplau, consultin un professional, i allà es veurà a què es deu i pot ser que no sigui homosexual, que es degui a una altra cosa."

El papa admet durant el programa que es va equivocar quan va dir que el feminisme acaba sent masclisme amb faldilles.

També diu que l'encobriment dels abusos sexuals és conseqüència d'un moment històric. I justifica aquest encobriment perquè, tant a l'Església com a la família, era costum amagar-ho tot.

El papa sobre la immigració: "No puc entendre tanta crueltat"

El papa diu que quan veu les tanques frontereres amb ganivetes no s'ho pot creure (Reuters)

Sobre el problema de la immigració, Francesc ha confessat que va plorar després que el periodista Jordi Évole li va ensenyar una ganiveta de la tanca fronterera de Melilla durant la gravació del programa "Salvados". El Sant Pare ho ha assegurat tornant del viatge que ha fet el cap de setmana al Marroc, on ha parlat de la immigració i els morts al Mediterrani.

"No puc entendre tanta crueltat. El meu cap i el meu cor no entenen que hi hagi tanta gent ofegant-se al Mediterrani. Aquesta no és la manera de resoldre el greu problema de la immigració. S'ha de resoldre d'una altra manera, amb humanitat. Quan veig les tanques frontereres amb ganivetes, no m'ho puc creure."

 

Anar al contingut