El pare del nen mort el 17A demana que s'investigui la relació policial amb Es-Satty
David Martínez aquest dijous a TV3 (CCMA)

El pare del nen mort el 17A demana que s'investigui la relació policial amb Es-Satty

Ha presentat un escrit a l'Audiència Nacional demanant que obri diligències i sol·liciti la declaració dels agents de la Guàrdia Civil que van visitar l'imam de Ripoll a la presó

RedaccióActualitzat

Les informacions sobre el suposada relació entre el CNI i l'imam de Ripoll que el diari Público ha anat publicant aquesta setmana en diverses entregues, ha generat molt soroll a la xarxa, però mínimes repercussions mediàtiques, i encara més escasses a nivell polític.

De fet, una de les poques reaccions a les presumptes revelacions del periodista Enrique Bayo sobre els atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils, ha sigut una declaració, de llibre, de la ministra de Defensa, Margarita Robles, de qui depenen ara els serveis secrets, en què es limita a assegurar que donaran explicacions, però només del període de govern del PSOE.

I La Moncloa ha evitat valorar les informacions sobre la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll. La vicepresidenta del govern espanyol, Isabel Celaá, ha dit que "no estem en aquest tema". Celaá s'excusa en el fet que la qüestió ja es va tractar a porta tancada a la Comissió de Secrets Oficials del Congrés.

El pare de Xavi reclama una investigació que s'ha negat

Però aquest divendres ha sorgit una conseqüència més de la publicació de Bayo, i és la petició de Javier Martínez, el pare d'en Xavi, el nen mort en l'atemptat de Barcelona. L'advocat de Martínez ha presentat un escrit a l'Audiència Nacional demanant que obri diligències i sol·liciti la declaració dels agents de la Guàrdia Civil que van anar a veure l'imam de Ripoll a la presó.

També ha demanat que declari el subsecretari d'Institucions Penitenciàries i que el CNI presenti els informes del seguiment que havien fet als terroristes abans d'atemptar i el rastreig del compte de Gmail.
 


Carta al Xavi, el nen 3 anys que va morir en l'atemptat del 17A

 

De fet, aquest dijous Martínez va tornar a reclamar a TV3 "un tracte millor a les víctimes i una investigació que encara neguen per saber què va passar i intentar que no torni a passar". El pare del Xavi assegura que, des que han sortit a la llum les investigacions de Bayo, porta "dos nits sense dormir". També va reaccionar amb una piulada a les xarxes socials en què afirmava sentir-se amenaçat.

 

La lluita de Martínez i l'abraçada amb un musulmà

Martínez ha esdevingut una de les veus més reivindicatives després dels atemptats i s'ha significat per la seva lluita a favor de les víctimes. El recordem també per l'abraçada que es va fer amb un imam just després de perdre el fill de 3 anys.

 

Javier Martínez, que va perdre un fill de 3 anys el 17A, abraça un imam


En diverses ocasions ha denunciat que no han rebut prou suport institucional, i que les famílies també han de ser reconegudes com a víctimes. La família Martínez, de Rubí, ha lluitat perquè la mort del seu fill "servís d'alguna cosa", diuen. Han denunciat sentir-se sols, amb l'excepció dels Mossos, que mantenen que han estat al seu costat des del principi.

La imatge de Javier Martínez abraçant l'imam de Rubí va quedar a la memòria de molts. En aquell moment, i pocs dies després de l'atemptat de la Rambla de Barcelona, va declarar que necessitava fer-ho.

"L'abraçada va ser espontània, perquè jo havia estat parlant una estona amb ell i els musulmans tenien por", va assegurar Martínez, que va reaccionar així veient els plors de l'imam.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut