El partit dels Verds celebra l'aprovació de la llei que legalitza el matrimoni homosexual (Reuters)

Alemanya aprova el matrimoni homosexual

Les parelles del mateix sexe també tindran el dret a adoptar, en una llei en què la cancellera alemanya, Angela Merkel, hi ha votat en contra
Redacció Actualitzat

Alemanya s'ha convertit avui en el 14è país europeu on el matrimoni homosexual és legal. El ple del Parlament alemany ha aprovat per 393 vots a favor i 226 en contra el "matrimoni per a tothom". 

La votació ha trencat la coalició de govern i els socialdemòcrates han votat amb els verds i l'esquerra. També hi han votat a favor alguns diputats del partit conservador de Merkel. El CDU de la cancellera alemanya ha donat llibertat de vot als seus diputats, tal com va anunciar aquest dilluns en una entrevista, però Merkel hi ha votat en contra

"Per mi el matrimoni és, com veu la nostra Constitució, una unió entre un home i una dona."

Merkel volia que la votació es fes després de les properes eleccions generals, d'aquí a tres mesos, perquè el seu partit -dividit en el tema- tingués temps d'afrontar-ne el debat. La cancellera, però, ha acabat cedint a les pressions de l'opinió pública i del Partit Socialdemòcrata, que va al darrere en els sondejos electorals i ha fet bandera d'aquest tema.  

 

La nova llei atorgarà, a més, el dret d'adoptar a les parelles homosexuals. Des del 2001, la llei de parelles de fet permetia les unions civils de persones del mateix sexe però amb algunes limitacions, com per exemple l'adopció. 

Alemanya se suma així als 22 països del món, 13 a Europa, que ja han legalitzat el matrimoni homosexual. Espanya ho va fer el 30 de juny de 2005 i és el quart país del món que primer ha reconegut aquest dret.

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut