El Parlament aprova per unanimitat la reforma de la llei de la CCMA

El nou text exigeix una majoria de dos terços de la cambra per aprovar el nomenament del president i dels membres del Consell
Actualitzat
TEMA:
Mitjans de comunicació

La modificació de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s'ha aprovat per unanimitat aquest dimecres al Parlament. Tots els grups han donat suport a la reforma de la llei, aprovada entre aplaudiments:

 

 

El nou text estableix que el president i els membres del consell de govern de la CCMA i també del Consell de l'Audiovisual de Catalunya s'escullin per dos terços del Parlament, així que no serà suficient, com fins ara, tenir una majoria absoluta en segona volta.

La proposició de Llei també amplia el nombre de membres del Consell de la Corporació, que passa de sis a set. En canvi, redueix de sis a cinc els del CAC. El text introdueix la representació paritària i estableix que s'ha de garantir que el nombre de membres de cap dels dos sexes no superi el 60% ni sigui inferior al 40%.

Quan entri en vigor la modificació, s'aplicarà aquest sistema a les renovacions dels càrrecs pendents de fer. Actualment, el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals té ocupats quatre dels sis càrrecs i la presidència l'ocupa, en funcions, la vicepresidenta Núria Llorach

Pel que fa a l'elecció dels directors de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio, s'estableix que es farà a través d'un concurs de selecció públic, regulat pel Consell de Govern de la Corporació. 

La modificació de les lleis audiovisuals parteix d'un text que s'havia acordat per unanimitat en una ponència conjunta el juliol del 2017, però que va decaure amb la dissolució del Parlament amb l'aplicació de l'article 155 i per posteriors desavinences entre els grups.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut