Luis Rubiales i Joan Soteras (EFE)

El Parlament demana la dimissió de Rubiales i Soteras per "la conducta i l'actitud masclistes"

ERC, Junts, PSC, ECP i CUP han signat la declaració, mentre que Cs, PP i Vox no ho han fet
Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Luis Rubiales

El Parlament ha demanat la dimissió de Luis Rubiales com a president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), així com la del president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras, arran del petó forçat a Jenni Hermoso. El text ha estat signat per Junts, ERC, PSC-Units, En Comú Podem i la CUP.

La declaració, que s'ha llegit al ple d'aquest divendres, expressa el suport a Hermoso davant "la conducta i l'actitud masclistes" de Rubiales. I afegeix que els altres representants d'institucions esportives, i concretament el president de la FCF, que li ha donat el seu suport, també haurien de dimitir.

"Aquestes actituds masclistes no poden representar unes institucions que han de tenir com a objectiu el combat de la violència masclista", diu el text.

També fa referència al seu discurs en l'assemblea de l'RFEF, quan va denunciar una "cacera" i va titllar d'"assassinat social" les conseqüències del que per a ell va ser un petó "consentit i mutu".

El text assenyala que aquesta actitud i els aplaudiments de l'auditori són una demostració d'un "tarannà caduc, patriarcal i masclista present, encara, en algunes institucions esportives i en el conjunt de la societat que cal erradicar treballant, també des de les institucions".

El Parlament denuncia i manifesta una "profunda indignació" pels fets i diu que cal eliminar aquestes actituds del futbol, que ha de ser un "espai lliure de violències masclistes".

La declaració l'ha llegit la secretària segona de la mesa, Aurora Madaula (Parlament)


Una "cacera política de curta volada", segons Cs

En un comunicat, Ciutadans ha argumentat que no ha signat el text perquè no volen que el cas Rubiales "s'utilitzi per instrumentalitzar sectàriament les dones". A més, han criticat que la declaració "alimenta l'enrenou format i atiat des de les institucions".

"No poden imposar decisions tant a la justícia esportiva com a l'ordinària, que són les que haurien de dirimir, sense pressions, els fets i les acusacions tan greus com les exposades", afirmen.

En una declaració alternativa, qualifiquen l'actuació de Rubiales de "grollera i indefensable" però asseguren que aquesta polèmica "no pot ser una cortina de fum per tapar misèries molt més punyents", i reclamen una depuració de responsabilitats que "lluny d'aturar-se en caceres polítiques de curta volada, garanteixi un futbol femení lliure d'abusos".

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat

 

ARXIVAT A:
Luis Rubiales Parlament de Catalunya Mundial Femení
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut