El PDeCAT aposta per fer efectiva la república "de forma immediata"

Aquest diumenge el partit votarà si afegeix a l'esmena la frase "al més aviat possible"

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional del PDeCAT avança al marge de les tensions per la cúpula del partit entre Marta Pascal i els crítics. En la ponència política, les bases han votat a favor d'una esmena que planteja que el partit té com a "objectiu fer efectiu aquest estat independent de forma immediata, fent efectiva la república catalana".

La ponència política fixa el full de ruta del partit per als propers anys. Aquest punt s'ha aprovat aquest divendres a la nit, però ha obtingut menys del 60% dels suports. Per això, es portarà a votació en el plenari de l'assemblea afegir-hi la frase "al més aviat possible".

L'esmena, que s'ha presentat des del Baix Besòs, Sant Andreu i Vallès Oriental, avala les bases fundacionals del PDeCAT i diu que els seus objectius són "més vigents que mai un cop proclamat l'Estat independent en forma de república" el 27 d'octubre.

Entre les altres propostes a debat en l'assemblea figuren esmenes que no descarten la unilateralitat per arribar a l'objectiu de la independència.

Aquest dissabte a la tarda el partit debatrà les fórmules per renovar la direcció.

Tensió interna entre crítics i Marta Pascal

El partit viu l'assemblea enmig d'un pols entre la coordinadora general, Marta Pascal, i el sector crític en la pugna per la direcció de la formació.

Pascal ha fet crides a la unitat i ha apostat per un partit fort que se sumi a la Crida Nacional per la República, impulsada per Carles Puigdemont.

ARXIVAT A:
PDeCATProcés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut