El petó forçat de Rubiales a Hermoso: "A Anglaterra hauria dimitit en dos segons"

L'acció de Rubiales podria suposar "una oportunitat d'or" per destapar més casos d'assetjament sexual i abús de poder en el món de l'esport
Redacció Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

El petó forçat que Luis Rubiales va fer a Jennifer Hermoso en l'entrega del trofeu de campiones del món a les futbolistes de la selecció espanyola va tacar la celebració del Mundial.

Aquest dilluns, líders polítics i personalitats de tots els àmbits han demanat la dimissió al president de la Federació Espanyola de Futbol. Però, tot i que han sorgit moltes veus rebutjant l'acció, la conducta de Rubiales també s'ha intentat justificar com un moment d'eufòria per la victòria.

Molts han buscat restar-li importància i, fins i tot, han arribat a justificar-ho com es fa en moltes ocasions quan es produeixen violències sexuals: "És que la víctima no el va rebutjar". Aquesta mateixa víctima, però, era la que tenia el cap immobilitzat per les mans del màxim directiu del futbol espanyol en un moment que tot el món els estava mirant.

"Això passa a Anglaterra i hauria dimitit en dos segons, tot i que no sé si un directiu d'Anglaterra s'hauria atrevit a fer això en públic el 2023", sentencia Montserrat Martín Horcajo, professora i membre grup de recerca en l'esport Universitat de Vic.

"Veig exhibició d'abús de poder, unes ganes boges per part d'ell de demostrar a les jugadores i al món: 'Puc fer el que vull, us ha quedat clar?'. Si realment no dimiteix, si realment no passa res, serà un gran triomf pel patriarcat del senyor Rubiales."

 

Una oportunitat d'or per sacsejar el món de l'esport

L'acció de Rubiales podria obrir la porta a sacsejar el vesper en el món de l'esport professional, però per això caldria que s'assegurés als esportistes, homes o dones, que se'ls protegirà i que no veuran com la seva carrera professional se'n va en orris.

Martín explica que és "una oportunitat d'or" per destapar més casos d'assetjament sexual i abús de poder en el món de l'esport i per "demostrar que això no ha sortit del no-res".  

"Estic esperant les reaccions del món de l'esport i encara no n'he sentit cap, sobretot del món del futbol."

Rubiales ja havia demostrat durant el mateix partit el seu tarannà, quan va tocar-se l'entrecuix per celebrar la victòria de la selecció espanyola. Ara, el pols que ha obert el màxim dirigent de la FEF amb la seva manera de fer va més enllà del seu càrrec i del futbol.

De considerar-ho una anècdota a demanar disculpes

Després de l'entrega de medalles i un cop era al vestidor, Jennifer Hermoso va poder veure les imatges, a través de les xarxes socials, i va deixar clar que no li havia agradat

El president Rubiales va considerar-ho una anècdota i va mostrar-se ofès per la polèmica suscitada, però aquest dilluns, finalment, ha demanat disculpes.

Ara, falta veure quin serà el següent pas: acabarà dimitint el president de la Federació Espanyola de Futbol? Segons el protocol de la FEF i el del Consell Superior d'Esports, fer petons sense consentiment és una forma de violència sexual.

ARXIVAT A:
Agressió sexual Mundial Femení Violència masclista Masclisme
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut