El "Pinotxo" de Guillermo del Toro, amb opció a Oscar, és obra dels catalans Grangel

L'estudi Grangel, al barri de la Bordeta de Barcelona, ha treballat en 24 grans produccions d'animació cinematogràfica i la seva creació del "Pinotxo" és candidata a endur-se un Oscar

Han treballat amb Steven Spielberg o Tim Burton i ara la seva creació de Pinotxo i Geppetto es pot veure reconeguda amb l'Oscar que pot guanyar la pel·lícula de Guillermo del Toro. L'estudi Grangel, del barri de la Bordeta de Barcelona, continua consolidant el seu treball i fa temps que és un referent per a les pel·lícules d'animació arreu del món.

Entre les seves últimes produccions, hi ha la del titella Pinotxo, en una versió gòtica als antípodes de la de Disney. És un personatge que han pensat i dissenyat artesanalment, a partir de "les notes de Guillermo del Toro de fer-lo molt humà, però amb molta fragilitat", explica Carlos Grangel, que havia treballat en el món del còmic i la il·lustració abans de fundar l'estudi de disseny multimèdia amb el seu germà.

Carlos i Jordi Grangel al seu estudi de la Bordeta (CCMA)

"Pinotxo", el primer llargmetratge que Guillermo del Toro ha dirigit per a Netflix, no té res a veure amb la versió del conte que tots coneixem gràcies a Disney. És una pel·lícula d'animació "stop motion" ambientada durant l'ascens de Benito Mussolini al poder a Itàlia i ara està nominada com a millor pel·lícula d'animació.

Des del moment que l'estudi barceloní va rebre l'encàrrec, van "demanar a tothom que no lleancés els mobles vells que tingués, sobretot les calaixeres", i és que Carlos Grangel ha arribat a dibuixar sobre fustes fins a 40 versions de Pinotxo i Geppetto, fins a arribar a les definitives.

Guillermo del Toro amb el Globus d'Or a la millor pel·lícula animada per "Pinotxo" (Zuma/Billy Bennight)

De l'estudi Grangel ha sortit un univers fascinant de criatures que han viatjat a Hollywood. Han treballat en 24 grans produccions d'animació, incloses pel·lícules tan conegudes com "La núvia cadàver", "Hotel Transsilvània", "Madagascar" o "Kun Fu Panda".

Els germans Grangel tenen per norma no fer mai segones parts, però tampoc no els ha calgut, perquè han rebut un encàrrec rere l'altre.

Ara continuen imaginant nous personatges, aquest cop per als Monty Python, que volen convertir el musical "Spamalot" en una pel·lícula d'animació.

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut