Quim Torra i Carles Puigdemont
Quim Torra i Carles Puigdemont (ACN)
Barcelona

El ple d'investidura de Quim Torra serà demà a les 12 i dilluns

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent ha convocat oficialment el ple d'investidura del candidat proposat per Puigdemont a la presidència de la Generalitat, Quim Torra per aquest dissabte a les 12 del migdia, i la segona volta se celebrarà dilluns.

 

Aquest divendres al matí el president del Parlament ha fet telefònicament la ronda de consultes amb els grups parlamentaris abans de proposar  formalment Torra com a candidat a la investidura.

El ple arrencarà amb el discurs del candidat Quim Torra i s'espera que la sessió es pugui allargar fins al vespre quan hi haurà la primera votació. Perquè Torra sigui escollit a la primera calen els vots de la CUP, ja que els de JxCat i ERC són insuficients en sumar 66 escons.

Els cupaires havien anunciat una abstenció a qualsevol candidat que no fos Puigdemont. Després de saber-se la designació de Torra, la formació ha convocat un consell polític extraordinari, on es planteja l'abstenció o votar-hi en contra.

En la segona volta, que serà dilluns, ja només és necessària una majoria simple. Si la CUP hi vota en contra, Torra no obtindria els vots suficients per ser investit. JxCat i ERC sumarien 66 vots, mentre que Cs, PPC, PSC, comuns i la CUP n'obtindrien 69. 

Quim Torra arriba al Parlament

Aquest migdia Quim Torra assisteix a la reunió del grup de Junts per Catalunya al Parlament, que compta amb la presència per videoconferència de Carles Puigdemont i la resta de diputats que aquest divendres són a Berlin. 

En arribar al Parlament, Torra ha estat rebut amb mostres de suport per Eduard Pujol i Elsa Artadi.

També s'ha convocat una reunió amb la CUP.

ARXIVAT A:
Investidura
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut