"Gent normal" és un podcast de Catalunya Ràdio sobre transtorns mentals
"Gent normal" és un podcast de Catalunya Ràdio sobre transtorns mentals

El pòdcast "Gent normal" de Catalunya Ràdio guanya el premi Ondas

L'espai dirigit per Adam Martín s'ha endut el guardó per la seva sensibilitat a l'hora d'abordar els efectes dels trastorns de salut mental en aquells que els pateixen i en el seu entorn

RedaccióActualitzat

El pòdcast "Gent normal", dirigit i presentat pel periodista Adam Martín, ha guanyat el premi Ondas al millor pòdcast en llengua cooficial de l'Estat. El jurat de la tercera edició dels Premis Ondas Globals del Pòdcast ha volgut reconèixer la feina feta per "abordar la salut mental des d'una perspectiva natural, sensible, rigorosa i propera".

Minuts després de saber que havia resultat guanyador, Martín ha passat per "La tarda de Catalunya Ràdio", on ha reconegut que aquest ha estat un projecte especial.

"És un plantejament ambiciós, parlem amb tesitmonis però també fem anàlisi de tot el que hi ha al voltant. Hi havia un vertigen extraordinari, perquè parlar de salut mental s'ha de fer amb respecte i honestedat."

El director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, ha dit sentir-se "orgullosíssim" d'un producte que considera "servei públic".

Adam Martín és el director i conductor de "Gent normal" (Catalunya Ràdio)

"Gent normal", que es pot escoltar a la plataforma 3Cat, va estrenar la seva primera temporada el mes de setembre del 2023 i recull el testimoni dels mateixos malalts que expliquen, en primera persona, les seves històries, les seves pors i les seves esperances, també a l'hora viure en societat i lluitar contra l'estigma dels trastorns mentals.

Els seus vuit capítols, d'uns 40 minuts de durada, s'han anat publicant setmanalment i tracten patologies com el trastorn obsessiucompulsiu o TOC, les lesions autolítiques i la salut mental en els adolescents, els trastorns de la conducta alimentària, l'addicció al joc, les dones i la salut mental, el trastorn bipolar, el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat o TDAH i l'esquizofrènia.

Tot plegat, amb la col·laboració d'alguns dels psiquiatres i psicòlegs amb més prestigi del país, associacions i activistes de la salut mental, centres especialitzats i hospitals com l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, l'Hospital Sant Joan de Déu i l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida.

El veredicte dels III Premis Ondas Globals del Pòdcast, que s'ha publicat aquest dimecres, premia produccions d'àudio realitzades dins i fora de l'Estat espanyol. Són uns guardons impulsats pel grup Prisa, que, des de fa tres anys, els ha volgut diferenciar dels premis Ondas tradicionals per subratllar l'auge d'aquesta forma de consumir continguts sonors.

En l'edició d'enguany, s'havien rebut 1.252 candidatures provinents de 19 països, que van concretar-se en 70 nominacions per a 56 projectes diferents i, finalment, en els 18 guardons que s'han acabat atorgant.

ARXIVAT A:
Catalunya RàdioMitjans de comunicació
Anar al contingut