Carlos Lesmes, entre la fiscal general de l'Estat i el rei Felip VI, en una foto d'arxiu (EFE)

El Poder Judicial avisa Torra que les protestes "no poden sobrepassar límits"

Redaccció Actualitzat
TEMA:
CGPJ

El president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha advertit Quim Torra de la seva responsabilitat per aturar els aldarulls.

"Crec que els responsables públics, començant pel senyor Torra, tenen una especial responsabilitat perquè aquests límits no se sobrepassin. Tot allò que es pugui qualificar d'excessos sobre aquests límits mereix clarament un rebuig."

I ha aclarit quins són aquests límits:

"El dret a la protesta està reconegut i emparat per la Constitució, el dret a la crítica és legítim en la nostra Constitució, el dret a la manifestació, però respectant les lleis i respectant els drets dels altres. Tot el que vagi encaminat a desbordar aquests límits, i més si són instigats per un responsable públic, em semblen clarament reprovables i reprotxables."


S'investigaran les filtracions

Carlos Lesmes ha afirmat que l'òrgan de govern del Poder Judicial investigarà les filtracions de la sentència de l'1-O, però hi ha tret importància:

 "És un dany colateral d'un procés que ha estat impecable."

Ha afegit que és habitual obrir una investigació quan es trenca la "confidencialitat" d'un tribunal, però, a més, aquest cop també han rebut una denúncia del col·lectiu Manos Limpias.

ARXIVAT A:
CGPJ Judici procés Tribunal Suprem Quim Torra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut