El Portús ja és el nom oficial del barri fronterer dels Límits a la Jonquera

La Comissió de Toponímia de la Generalitat ha comunicat a l'Ajuntament de la Jonquera que accepta el canvi de nom del barri d'aquesta població

RedaccióActualitzat

Sempre n'han dit el Portús, però oficialment era els Límits. El municipi de la Jonquera ha aconseguit finalment canviar el nom del barri fronterer.

Fa un mes, l'Ajuntament va començar els tràmits perquè s'anomeni el Portús a tots els efectes demanant un informe a l'Institut d'Estudis Catalans. Ara, la Direcció General els ha confirmat que ja ho han modificat en el registre.


El tràmit "ha estat més fàcil del que pensàvem"

Segons l'alcaldessa, el tràmit "ha estat més fàcil del que pensàvem". La previsió era rebre l'informe i aprovar la decisió al ple, però la Comissió de Toponímia de la Generalitat ja els ha comunicat que accepten el canvi.

L'any 2002, l'Ajuntament va fer una primera petició a la Direcció General d'Administració Local, però el tràmit va quedar aturat. Només es va aconseguir fer-ho en l'àmbit de l'Institut Cartogràfic.

Ara, la denominació oficial del barri sí que passa a ser el Portús, i només faltarà un pas més per tancar definitivament la modificació: demanar a Carreteres del Ministeri de Transports que canviï el nom de la senyalització de l'entrada.

Un barri a la frontera

El barri s'anomenava els Límits des del segle XIX, ja que es va començar a parlar del "límit fronterer". L'any 1659, amb el Tractat dels Pirineus, es va delimitar la frontera, però no de manera exacta.

Fins al 1764 no es va decidir que el torrent de la Comtessa, que passa per sota de la carretera Nacional, separaria els dos països, França i Espanya.

 

ARXIVAT A:
Català França
Anar al contingut