Ángel Garrido, nou president de la Comunitat de Madrid
Ángel Garrido, nou president de la Comunitat de Madrid
Madrid

El PP escull Ángel Garrido en substitució de Cifuentes a la Comunitat de Madrid

Pío García-Escudero serà el nou president del PP a Madrid en substitució de Cifuentes

Actualitzat

Ángel Garrido -fins ara número 2 de Cristina Cifuentes- serà el nou president de la Comunitat de Madrid fins a les eleccions de l'any que ve. El PP de Mariano Rajoy intenta guanyar temps davant les divisions internes que han aflorat amb el cas Cifuentes i amb Ciutadans seguint-los de prop.

Garrido és qui s'ha encarregat de donar la cara i substituir Cifuentes en els temes més complicats, fins i tot en la polèmica del màster. Era el seu successor lògic després d'anys formant tàndem al partit, on han defensat esmenes a ponències amb contingut polèmic.

Era el candidat natural però ningú apostava per ell. Finalment, però, Génova ha permès que Ángel Garrido, actual president en funcions, sigui el substitut de Cristina Cifuentes. Almenys fins a les properes eleccions, quan probablement entrarà en joc un nou candidat.

El portaveu del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha justificat la decisió:

"El projecte del PP continua i continua amb les persones que fins ara han estat gestionant, és veritat que sota un altre lideratge però ara, sota el lideratge d'Ángel Garrido."

Ciutadans ja ha confirmat que donarà suport a la investidura. El president de Cs, Albert Rivera, ho ha fet públic en roda de premsa:

"Donarem suport al senyor Garrido, en qualitat de vicepresident, membre de la cambra, membre del govern, i que nosaltres sabem, almenys fins aquestes declaracions, no està imputat en cap procés penal."

 

PSOE i Podem exigeixen a Ciutadans que s'abstinguin per facilitar un canvi de govern encapçalat pel socialista Ángel Gabilondo.


Els socialistes consideren que Garrido és el mateix que Cifuentes, segons ha manifestat José Luis Ábalos.

"És més del mateix i això és justament el que Madrid no es pot permetre."

Pablo Echenique, de Podem, ha interpel·lat directament Rivera:

"Interpel·lem directament Albert Rivera i li exigim que deixi de prendre el pèl a la gent i que no doni suport perquè continuï governant la màfia que li va enviar un cap de cavall a Cristina Cifuentes."

 

Garrido ocuparà en la pròxima festa de la comunitat la cadira buida -que ja tenia assignada com a president provisional-, i que va evidenciar l'enemistat entre la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal. Una lluita pel poder que ha malmès la imatge ja tocada d'un Partit Popular en hores baixes.

 

Pío García-Escudero, nou president del PP de Madrid

D'altra banda, Pío García-Escudero, president del Senat, serà el nou president del partit a Madrid en substitució de Cifuentes

 

El PP espera amb preocupació que es faci públic aquesta setmana el resultat de l'enquesta d'intenció de vot del CIS que es va fer en plena crisi pel cas Cifuentes. Caldrà veure si aquest sondeig confirma el sorpasso de Ciutadans als populars que ja han avançat altres enquestes.

Les dues formacions mantenen un cos a cos per ocupar la primera posició. L'última estocada l'han llançat els de Rivera, que han demanat explicacions al Ministeri d' Exteriors per les subvencions atorgades a fundacions polítiques com la FAES, vinculades al PP.

La pregunta és si el Partit Popular serà capaç de fer un cop de timó en els pròxims mesos que eviti que Ciutadans, que segons les enquestes avança com un transanlàntic, l'acabi enfonsant.

ARXIVAT A:
Cristina Cifuentes
Anar al contingut