Pablo Casado, a la seu de Génova valorant els resultats de les eleccions (EFE)

El PP obté el pitjor resultat de la seva història i perd la meitat de diputats

Casado culpa la fragmentació del vot de centredreta la victòria de Pedro Sánchez i li demana que no governi amb independentistes
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A

El Partit Popular (PP) és el gran derrotat d'aquestes eleccions generals. La formació liderada per Pablo Casado obté 66 escons amb el 99% escrutat, el que suposa una davallada de 69 diputats en relació amb els comicis del 2016.

Es tracta del pitjor resultat de la història del partit si no s'inclou el període en què la formació es presentava amb el nom d'Aliança Popular. Aquests 66 diputats representen un nombre molt menor dels 105 que van obtenir el 1986, que fins al moment era la pitjor xifra.

 

La pèrdua de la meitat dels escons fa fracassar el projecte de regeneració del partit conservador, liderat per Pablo Casado, que ha volgut obrir una nova etapa deixant enrere els casos de corrupció en què s'han vist involucrats.

Pel que fa al Senat, els populars també pateixen una davallada semblant a les eleccions al Congrés i se situen amb 55 senadors, molt per sota dels 130 representants que tenien.

 

La seu del Partit Popular, al carrer Génova de Madrid, sense cap militant celebrant els resultats (EFE)

 

El PP ha seguit els resultats de les eleccions a la seva seu, al carrer Génova de Madrid.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha fet una valoració abans que sortissin els primers resultats agraint als espanyols l'alta participació:

"Una participació alta garanteix que la veu dels ciutadans s'escolti. És un fet que hem d'agrair als espanyols. Per nosaltres, l'important és i sempre serà Espanya. Des del PP sempre hem treballat per les grans transformacions d'aquest país."

 

Un escó a Catalunya

A Catalunya, el PP també ha tingut una forta caiguda. Dels sis parlamentaris que havia obtingut en les eleccions generals del 2016, aquest cop s'hauran de conformar amb un únic escó.

Aquest seient al Congrés s'ha aconseguit per la província de Barcelona i la diputada serà Cayetana Álvarez de Toledo.

 

Casado: "He felicitat Pedro Sánchez"

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha comparegut en roda de premsa per fer una anàlisi dels resultats dels comicis. Ha felicitat Sánchez per la victòria, i espera que pugui formar govern "sense necessitar els independentistes".

Casado ha admès que els resultats són dolents, i que la fragmentació del vot de centredreta els ha castigat. També espera que els votants s'adonin d'això i ha demanat que suportin els seus candidats per a les eleccions municipals i europees.

 

"Agraeixo als més de 4 milions d'espanyols que segueixen confiant en el Partit Popular".

"He felicitat Pedro Sánchez. El PSOE és un partit clau en la història d'Espanya. Espero que pugui arribar a acords de governabilitat sense necessitar els independentistes".

"El resultat ha estat molt dolent. Ens posarem a treballar des d'ara per recuperar aquest suport. Al fracturar-se el centredreta, es converteix en una opció difícilment guanyadora. La llei electoral ha castigat molt la fragmentació del vot".

"D'aquí un mes tornarem a ser cridats a les urnes. Si el votant de centredreta s'adona que la fragmentació del vot ha afavorit un govern de Sánchez, és una bona opció que a partir d'ara es doni suport als nostres candidats municipals".

 

Cayetana Álvarez de Toledo: "És una derrota rotunda i molt clara"

Per la seva banda, la cap de llista del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, també ha fet un discurs en un to seriós i ha reconegut immediatament la "derrota".

"Assumeixo la meva responsabilitat en aquest resultat. És un moment difícil pel partit. És una derrota rotunda i molt clara".

"Venim advertint des de fa molt temps que la divisió del constitucionalisme és una mala política. Treballarem en la reagrupació d'aquest espai a Catalunya i a tot Espanya".

 

Derrota a territoris tradicionalment del PP

Els populars també han deixat escapar el triomf a regions on gairebé sempre han guanyat. N'és un exemple Múrcia, on els conservadors han obtingut dos escons davant els tres del Partit Socialista.

O per exemple a Castella i Lleó, on han obtingut 10 dels 31 escons de la comunitat autònoma i ha donat la victòria al PSOE, que n'ha obtingut 12.

 

Seu del Partit Popular Català, a Barcelona (EFE)

 

Les xarxes es recorda de Soraya

Amb el fracàs del PP, les xarxes socials han ressucitat Soraya Sáenz de Santamaría preguntant-se què hauria passat si hagués estat ella la que hagués vençut a les primàries del partit.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A PP
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut