El PP, sense complexos: així justifica els pactes amb Vox per poder governar

Després del fulgurant acord al País Valencià, els populars han pactat amb l'extrema dreta en més d'un centenar de municipis, com Toledo, Burgos i Valladolid, i en comunitats autònomes
Marta Viladot Actualitzat
TEMA:
PP

Vox va tancar la campanya electoral a Toledo. Un acte en el qual, el líder del partit, Santiago Abascal, va afirmar: "Fa cinc anys es reien de nosaltres".  I, premonitòriament, Toledo és una de les capitals de província en què el PP ha arribat a un pacte amb Vox.

En el compte enrere per a la constitució, aquest dissabte, dels ajuntaments, els dos partits enllesteixen els acords per governar en coalició. A banda de Toledo, aquest dijous ja van tancar pactes en dues capitals de província més: Burgos i Valladolid. A totes tres ciutats, la força més votada va ser el PSOE.


El País Valencià, el cas més clar

La rapidesa del pacte valencià ha donat ales a un PP desacomplexat a l'hora de justificar els pactes. Avui, la responsable de Polítiques Socials del PP, Carmen Fúnez, ha argumentat per què en el pacte amb Vox al govern valencià parla de violència intrafamiliar i no de violència masclista. Fúnez diu que el PP "té claríssim que una cosa és la violència intrafamiliar i una altra cosa la violència masclista, i que no són incompatibles".

José María Llanos, de Vox, és negacionista de la violència masclista (Europa Press/Vox)

Qui no estava per disquisicions és uns dels noms que sona per presidir les Corts valencianes, José María Llanos. Ha anat a recollir la seva credencial com a diputat i ha dit que "la violència de gènere no existeix, la violència masclista no existeix".

Després ha matisat, en una piulada, que només nega "la violència de gènere": 


Abans del matís, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, havia afirmat en una piulada que "la violència de gènere existeix i cada assassinat d'una dona ens commociona com a societat".

 

El PSOE carrega contra els pactes

El govern espanyol i el PSOE han carregat amb força contra els pactes del PP amb Vox. Segons els socialistes, aquests pactes afecten 187 ciutats i més de 8 milions d'espanyols.

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha afirmat que "l'acord entre el partit de Feijóo i el partit del maltractador suprimeix les polítiques contra la violència de gènere". I el secretari de Política Municipal del PSOE destaca que "el PP donarà suport a l'homofòbia donant les regidories d'afers socials a la ultradreta".

Per això, el PSOE fa una crida a tots els progressistes espanyols de cara a les pròximes eleccions, per fer front a l'onada ultraconservadora.

 

ARXIVAT A:
PP Vox PSOE Extrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut