L'exalcaldessa de Logronyo va estrenar-se com a portaveu del PP al Congrés en substitució d'Álvarez de Toledo (Alejandro Martínez Vélez/Europa Press)

El PP tria Cuca Gamarra per disputar-se la presidència del Congrés amb el PSOE

Els grups minoritaris seran necessaris per fer decantar la balança al Congrés, mentre que el PP farà valdre la majoria absoluta al Senat per situar Pedro Rollán a la presidència
Actualitzat
TEMA:
PP

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, serà la candidata del partit per presidir el Congrés dels Diputats, mentre que el partit situarà Pedro Rollán a la presidència del Senat.

Així ho ha anunciat aquest dimecres a la tarda el líder de partit, Alberto Núñez Feijóo, poques hores abans dels plens de constitució de les dues cambres, previstos per a aquest dijous a les 10 del matí.

Mentre que al Senat els populars hi tenen majoria absoluta i en tindran prou amb els seus vots per decidir la presidència, l'escenari continua del tot obert al Congrés.

De moment, Gamarra no té assegurada la majoria necessària per arribar a presidir la cambra, que es disputarà frec a frec amb la socialista Francina Armengol.

Tant el PP com el PSOE estan a l'expectativa de la decisió d'actors com Coalició Canària, el PNB o Junts davant d'una votació en què els blocs estan pràcticament igualats.

Un bloc podria arribar a 172 diputats si Coalició Canària s'uneix al PP, Vox i UPN, mentre que l'altre en sumaria 171 (PSOE, Sumar, ERC, EH Bildu, PNB i BNG) i arribaria a 178 si els set diputats de Junts s'hi adherissin.

El partit de Carles Puigdemont no prendrà una decisió definitiva fins pocs minuts abans del ple, en una reunió telemàtica de la direcció convocada per a les vuit del matí.

En aquest sentit, Núñez Feijóo ha assegurat que Pedro Sánchez "haurà d'assumir la responsabilitat davant d'Espanya" pel fet que "la majoria de la cambra estigui sota el comandament sobiranista o independentista".

Feijóo ha anunciat la candidatura de Gamarra en una reunió amb els diputats i senadors del PP (Alberto Ortega/Europa Press)

D'alcaldessa a figura clau per a Casado i Feijóo

Gamarra, de 48 anys, va començar la carrera política ara fa vint anys com a regidora de Logronyo, municipi del qual va ser alcaldessa entre els anys 2011 i 2019.

Gamarra va entrar de regidora de Logronyo l'any 2003 i en va ser alcaldessa del 2011 al 2019 (Europa Press)

Va ser vicesecretària de Política Sectorial del PP sota la presidència de Pablo Casado, que és qui li va fer guanyar protagonisme a la política estatal l'agost del 2020, quan la va situar com a portaveu del partit al Congrés dels Diputats en substitució de la polèmica Cayetana Álvarez de Toledo. 

El passat mes de març va ascendir fins a secretària general del partit amb Alberto Núñez Feijóo, que la va salvar i promocionar en un context de renovació de la direcció.

Gamarra s'ha mantingut a la direcció amb Feijóo després d'haver treballat colze a colze amb Casado (A. Pérez Meca./Europa Press)
ARXIVAT A:
PP Cuca Gamarra Congrés dels Diputats Senat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut