Madrid

El PP veta la compareixença del president del TC al Congrés perquè expliqui la seva militància al PP

El president del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos no haurà de comparèixer al Congrés per explicar la seva militància al PP, perquè el mateix PP ho ha evitat.

RedaccióActualitzat
El president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, no haurà de comparèixer al Congrés per explicar la seva militància al PP, perquè el mateix PP ho ha evitat. La Mesa del Congrés ha impedit, amb el vot en solitari del Partit Popular, que es tramités la compareixença de De los Cobos reclamada pel PSOE. La Mesa ha rebutjat també la compareixença de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, per aquesta mateixa qüestió, sol·licitada per l'Esquerra Plural.

El PSOE ha qualificat de "veto escandalós que denigra la salut institucional del nostre país" l'actitud del PP. La diputada i secretària segona del Congrés, Carmela Silva, ha ironitzat dient que el PP "sap cuidar bé els seus militants" i ha considerat "inadmissible" que no es permeti que els diputats puguin preguntar per aquesta militància del jutge.

El coordinador d'Esquerra Unida, Cayo Lara, ha afirmat que és "intolerable" el veto i que "costa molt entendre que una persona que ha estat militant del PP hagi de ser la que podrà decidir amb el seu vot i jutjar recursos d'inconstitucionalitat". Lara ha dit que, encara que no sigui il·lega, hi ha una "incompatibilitat ètica i moral" en el fet que De los Cobos sigui president del TC.

El portaveu de CiU, Pere Macias, ha defensat que és "urgent" que De los Cobos expliqui al Congrés no només la seva militància al PP, sinó també el llibre que va escriure amb l'única finalitat "d'insultar" els catalans, en referència a "Parva memoria". Macias li ha exigit que demani perdó i que "d'ara endavant, s'abstingui en qualsevol tema relacionat amb Catalunya".

El veto a la compareixença arriba l'endemà que la Generalitat va anunciar que recusarà el nou president del Constitucional.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut