El PPC, sobre la malversació: "Si l'amnistia no s'aplica com els independentistes volien és responsabilitat seva"

Actualitzat

ACN Sitges - El PPC atribueix als partits independentistes que la malversació no sigui amnistiable. "És una llei que van redactar els mateixos que estan demanant l'amnistia per a la malversació, així que si no és com ells es pensaven és responsabilitat seva", ha afirmat el secretari general dels populars a Catalunya, Santi Rodríguez, després que s'hagi pronunciat el Tribunal Suprem. En una atenció a la premsa des de Sitges, Rodríguez ha mostrat "respecte" per la resolució judicial però ha insistit que si la llei té "alguna errada" sota el criteri dels independentistes "és responsabilitat d'ells". Pel que fa a una futura resolució del Constitucional, Rodríguez ha mostrat "poca confiança": "És un tribunal colonitzat pel PSOE i Pedro Sánchez".

A preguntes de la premsa després de celebrar una reunió sectorial de turisme a Sitges, el secretari general del PPC ha recordat que la llei d'aministia "no agrada" als populars "perquè promou la desigualtat", i ha apuntat que la resolució del Suprem s'alinia amb l'opinió del partit. "Entenem que no és gens edificant amnistiar polítics per malversar recursos públics", ha sentenciat, tot insistint que mostren respecte per tots els pronunciaments judicials, "agradin o no".

Davant la possibilitat que ara els líders independentistes s'adrecin al Tribunal Constitucional per a què aquest determini si la malversació és amnistiable, Rodríguez s'ha mostrat escèptic i ha dit que el PPC hi té "poca confiança". Ha acusat directament els socialistes d'haver-se apropiat d'aquest tribunal, "però haurà de decidir i caldrà respectar-ho".

Proposició al Congrés per estabilitar les platges

Santi Rodríguez ha fet aquestes declaracions després d'encapçalar una reunió del PPC sobre turisme a Sitges, en la qual els dirigents populars s'han trobat amb els principals agents locals del sector. Un dels "eixos vertebradors" de la trobada, segons el PPC, ha estat un reclam unànime per a què les platges deixin de perdre sorra cada cop que hi ha un temporal de mar. En aquest sentit, el PP ha avançat que ha presentat al Congrés una proposició no de llei per instar el govern espanyol a definir una solució estructural que freni la regressió a tot el litoral del Garraf.

"Hi havia projectes que es van deixar de banda i cal recuperar, o bé definir-ne de nous, però cal garantir que cada any no hi hagi patiment sobre l'estat de les platges", ha defensat Rodríguez, que ha recalcat que "moltes famílies" viuen d'un turisme que va lligat a l'afluència de visitants que arriben a les platges.

La proposició no de llei va en la línia de la petició que aquest estiu van fer els ajuntaments de Sitges, Vilanova i Cubelles, "de manera que això no va de colors polítics, sinó de ser pragmàtics", ha dit Rodríguez, que confia que el text es pugui debatre i aprovar en comissió al Congrés "en un termini relativament curt de temps".

D'altra banda, el president del PP a la demarcació de Barcelona, Manu Reyes, ha destacat que restauradors i hotelers han reclamat més seguretat al municipi i poder disposar de treballadors més qualificats. "És un sector que a molts llocs se sent criminalitzat i reclamen inversions per seguir sent competitius", ha assegurat.

A la trobada també hi han participat la portaveu de turisme del PP al Congrés, Míriam Guardiola, el secretari general del PP a Barcelona, Josep Tutusaus, i els diputats Eva Garcia, Juan Fernández, Àngels Esteller i Agustín Parra.

Anar al contingut