Gil Prat, amb el premi de millor croissant artesà de mantega (Europa Press)

El premi al millor croissant artesà de mantega torna a ser per a Gil Prat, de Roda de Ter

En el discurs d'agraïment, ha reconegut que el premi guanyat fa sis anys li va permetre sortir de l'obrador per conèixer altres tècniques: "Cada cop que tornava d'un viatge, el croissant em quedava millor"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

La Pastisseria Prat, "Can Carriel", de Roda de Ter, ha guanyat el premi al millor croissant artesà de mantega de tot l'Estat d'aquest 2023. És el segon cop que Gil Prat rep aquest premi, que atorga el Gremi de Pastisseria de Barcelona.

El seu croissant ha estat el més valorat en una edició amb una seixantena d'inscrits. Els membres del jurat --entre els quals hi havia el guanyador de l'última edició, Toni Vera, i els pastissers Antonio BachourAntoni Bellart, entre d'altres-- n'han destacat especialment "el gust i l'alveolat de l'interior".

Gil Prat i Parcet és la quarta generació de pastissers de la Pastisseria Prat, "Can Carriel", fundada pel seu besavi l'any 1900Roda de Ter, a la comarca d'Osona. Avui, elabora pastisseria clàssica i moderna, rebosteria, pastes seques, torrons, confitures, etc. Els croissants i els panellets són alguns dels seus productes estrella. 

El guardó de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (Gremi de Pastisseria de Barcelona)

Pel guanyador, els croissants que ara fa són "els millors" que ha fet en deu anys gràcies, assegura, al bagatge après des que va guanyar el premi per primer cop, l'any 2017, i que va suposar "un trampolí" per aprendre de pastissers i flequers d'arreu:

"La primera victòria em va permetre sortir de l'obrador de casa i poder créixer personalment i professionalment. Vaig poder viatjar per tot Espanya i per alguns llocs d'Europa i em va donar l'oportunitat de conèixer com es feien les coses, de provar molta maquinària".

"En aquell moment em vaig adonar que en sabia molt poc", assegura Gil Prat, que conclou que ha bolcat en la seva feina tota l'expertesa obtinguda amb cada viatge, master class i conferència:

"Cada vegada que tornava d'un viatge, els croissants em quedaven millor."

Prat ha dedicat el guardó "a les generacions anteriors" i també "als veritables guanyadors", que --ha dit-- són "cadascuna de les pastisseries que s'esforcen cada dia per obrir i tirar endavant el negoci". També ha demanat que es faci confiança als professionals del barri.

El concurs ha celebrat aquest any la setzena edició i té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i les habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, reconeixent així la qualitat de la pastisseria artesana del país. Entre els vencedors d'edicions anteriors hi ha Canal (2022), Panem (2021), Brunells (2020), Canal (2019), Sant Croi by Albert Roca (2018), Prat "Can Carriel" (2017) i Vallflorida Xocolaters (2016).

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut