El xuixo de la pastisseria Juhé (ACN)

El premi al millor xuixo del món, per a una pastisseria de l'Escala

La pastisseria Juhé, que elabora el xuixo guanyador, ha multiplicat per 10 les vendes
Redacció Actualitzat

El millor xuixo de crema del món és a l'Escala. L'elabora l'Agustí Gardella Juhé, de la pastisseria Juhé, que va guanyar el premi a El Millor Xuixo del Món 2022, celebrat el 13 de març al Fòrum Gastronòmic de Girona. 

El jurat va valorar una trentena de pastisseries i va premiar la Juhé per la qualitat de la crema i del fregit, la massa, l'esponjament, la cocció i el sabor.


La venda s'ha multiplicat per 10 

Abans, en un dia normal, venien uns 30 xuixos de mitjana. Ara, després del premi, la demanda s'ha multiplicat per 10 i n'han arribat a vendre fins a 400 en un sol dia.

Per Gardella, el secret de la recepta són els productes amb què treballa, que assegura que són de bona qualitat i de proximitat. 

En la primera edició, feta el 2018, va guanyar la fleca Pastisseria Padres, de Banyoles. A l'última, el 2020, el premi se'l va emportar la fleca Pa Artesà del Vallès, amb seu a Santa Perpètua de Mogoda i botigues a Barcelona i al Vallès. 

El xuixo és un dolç típic de Girona, però s'ha estès i popularitzat a tot Catalunya. Es fa amb una massa que estaria entre la pasta de full i la de croissant, està farcit de crema, fregit i ensucrat.
 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut