El polèmic president de les Filipines en una visita a una caserna militar (Reuters)

El president de les Filipines admet que ha matat presumptes criminals

Rodrigo Duterte diu que ho ha fet durant l'època que va ser alcalde de Davao, per predicar amb l'exemple davant la policia
Redacció Actualitzat

El president de les Filipines, Rodrigo Duterte, assegura haver matat personalment suposats criminals a l'època en què va ser alcalde de Davao. Ho ha afirmat en un discurs davant d'empresaris quan justificava la seva violenta campanya contra les drogues. Duterte ha explicat que ho va fer per donar exemple i convèncer els policies que, si ell ho podia fer, els agents també.

A la ciutat de Davao, on Duterte va ser alcalde durant 20 anys, grups de defensa dels drets humans el van acusar d'organitzar esquadrons de la mort que haurien executat més d'un miler de persones. Des que va assumir la presidència del país, la campanya del mandatari asiàtic contra el narcotràfic ha fet ja més de 5.000 morts.

El senador filipí Richard Gordon ha anunciat que impulsarà una proposta d'inhabilitació contra el controvertit president del país. "Quan dius una cosa com aquesta, t'estàs exposant, oi?", ha dit el senador, que ha afegit: "Ell ho ha dit, així que legalment pot enfrontar-se a un procés d'inhabilitació."

Les sortides de to són l'especialitat de Rodrigo Duterte. Fa tres mesos, Barack Obama va cancel·lar una trobada amb el president filipí perquè el va insultar. Duterte va afirmar que diria a Obama "fill de puta" si li qüestionava la campanya antidrogues.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut