El preu de les principals atraccions turístiques de Barcelona es duplica en 10 anys

Els hotels també s'encareixen, un 35% de mitjana a Catalunya
Redacció Actualitzat

Els preus de les habitacions d'hotel s'han disparat en els últims anys, especialment a Catalunya. Quan va esclatar la crisi, el preu mitjà per nit d'una habitació d'hotel era de 70 euros a Catalunya, i pràcticament el mateix en el conjunt de l'estat.

Amb la crisi, els preus van arribar a caure l'any 2009. Però poc després es van començar a enfilar sense parar. I va augmentar la diferència entre els preus a Catalunya i la mitjana espanyola. El juny d'aquest any, a Catalunya, una habitació d'hotel costa, de mitjana, 95 euros, mentre que en el conjunt de l'estat val 87 euros. Un increment considerable, del 35% i el 26%, respectivament, i molt per damunt de la inflació. 

I això són preus mitjans. A ciutats com Barcelona estan encara més disparats, i contribueixen a reforçar la sensació que el sector turístic està molt escalfat. Els que arriben de fora ho comencen també a notar. Ho comprovem, de primera mà, acompanyant un grup de turistes en una visita exclusiva a La Pedrera, abans que obri les portes al públic.

Tot i ser turistes d'un nivell adquisitiu alt i acostumats a viatjar, noten l'augment de preus i comencen a canviar la seva visió de la ciutat. De moment, els pros guanyen els contres:

Wilson Ong, turista de Malàisia: "És una mica car comparat amb altres llocs d'Europa"

Scott Lyall, turista dels Estats Units: "Estarem aquí una o dues vegades a la nostra vida, no n'hi ha per tant". 

Jeff Berliner, turista del Canadà: "Els preus han crescut en els darrers quatre o cinc anys, però passa a tot arreu."

L'encariment de la ciutat és un fenomen que perceben encara més aquells que ja han estat a Barcelona més d'una vegada o que fins i tot hi han viscut. 

Massimiliano Pedrucci, turista d'Itàlia: "Vaig viure a Barcelona el 2007, i, deu anys després, els preus han crescut molt". 

I és que el preu de les principals atraccions de Barcelona s'ha més que duplicat. Entrar a La Pedrera costa avui 22 euros, més del doble que fa deu anys. Fer el tour del Camp Nou també ha passat de valer 10 euros i mig el 2007, a 25 euros actualment. Però l'entrada que pràcticament s'ha triplicat és per pujar a veure la vista panoràmica de la Sagrada Família, de 10 a 29 euros. 

 

De fet, és molt més car pujar a la Sagrada Família, que a la Torre Eiffel de París, que costa ara per ara 17 euros, amb un encariment d'uns 5 euros i mig en deu anys.

 

El Colosseu de Roma és un dels monuments que menys puja, només quatre euros més per accedir a l'antic teatre romà i al Palatí, que costa 12 euros. 

 

Londres tampoc ha pujat tant els preus, i avui l'entrada de la London Tower té un preu de 21,5 euros, una pujada que no arriba als deu euros. 

 

Des del sector apunten a un factor per explicar, encara que sigui en part, l'increment en l'arribada de turistes. La seguretat, comparada amb d'altres destinacions del nord d'Àfrica, i també europees. 

Martí Sarrate, president patronal de les agències de viatges (Acave):  "Hi ha una ocupació molt alta, i per això pugen els preus dels hotels. I una de les raons és que hi hagut atacs terroristes a d'altres ciutats, com ara Brussel·les o París". 

L'únic monument important a Europa que registra creixements similars als barcelonins és Atenes, que ha més que duplicat l'entrada combinada a l'Acròpolis i els diferents temples antics de la ciutat. El turisme és un dels pocs sectors de l'economia grega que ha superat la crisi.  
 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut