El preu del gas es dispara al Regne Unit i provoca un problema d'abastiment
La crisi ja no és només energètica, sinó també alimentària, amb un truncament de la cadena d'abastiment per la manca de transportistes estrangers, a qui el Brexit dificulta l'entrada
Primer va ser el Brexit, més tard la pandèmia, i ara és la crisi energètica la que ha provocat un altre desabastiment de productes de primera necessitat al Regne Unit.
Tot el continent europeu es veu afectat per aquesta crisi de subministrament energètic, però el cas del Regne Unit és encara més exagerat. I és que mentre desconnecten reactors nuclears, els britànics no han invertit prou en la producció d'energies renovables.
El Regne Unit depèn enormement del gas, i quan el preu d'aquest s'ha disparat --un 250% al majorista--, els britànics ho han notat en la seva quotidianitat.
El preu de l'electricitat continua pujant, i Boris Johnson, el primer ministre, ha permès que la majoria de companyies elèctriques fessin fallida, ja que no va acceptar la seva sol·licitud d'augmentar el preu màxim del megawatt.
El Regne Unit té el preu de l'energia més car de tota la zona europea. És un país importador i la crisi ja no és només energètica, sinó també alimentària.
La crisi afecta gairebé tots els productes, fins i tot la cervesa. I a més, estan canviant les estratègies de les empreses britàniques: comença a ser més senzill vendre a Europa.
Falten transportistes
Els productes alimentaris no són l'únic element clau de la vida quotidiana que manca al Regne Unit. Algunes gasolineres han hagut de tancar temporalment, ja que tenien els dipòsits buits.
Les dificultats dels transportistes estrangers a l'hora d'aconseguir permisos de treball després del Brexit han provocat que la cadena de transport de gasolina fins a les estacions s'hagi truncat.
Per solucionar-ho, el govern britànic preveu emetre 5.000 visats de treball específics per als camioners estrangers.
- ARXIVAT A:
- Regne UnitEnergia