Imatge de la façana d'un bloc de pisos on es veuen dos cartells que anuncien pisos per llogar
Imatge de la façana d'un bloc de pisos on es veuen dos cartells que anuncien pisos per llogar (ACN / Gerard Vila)

El preu del lloguer torna a baixar el 2021 i creix l'oferta de pisos: consulta'n les dades

A la ciutat de Barcelona, el preu mitjà de lloguer és de 918 euros amb Sarrià-Sant Gervasi com a districte més car

RedaccióActualitzat

El preu del lloguer a Catalunya va baixar durant el 2021, segons dades de la Generalitat elaborades amb les dades de les fiances dipositades a l'Incasòl.

Per àmbits territorials, les baixades més pronunciades són a l'àrea metropolitana (-2,4%) i el Penedès (-2,5%). El lloguer només puja a una zona, l'Alt Pirineu i l'Aran.

La mitjana de preus a Catalunya va baixar un 1,4%. De fet, els preus, de mitjana, també van baixar durant el primer any de pandèmia, el 2020.


A Barcelona ciutat, els preus han baixat més que la mitjana catalana, sobretot a districtes com Ciutat Vella (-7,4%), Eixample (-6,3%), Gràcia (-5,7%) o Sants-Montjuïc (-5,6%). La mitjana de lloguer és de 918 euros mensuals, un 4,8% que l'any 2020.


Més contractes

En paral·lel, al llarg del 2021 van disparar-se el nombre de contractes formalitzats, gairebé un 24% més que el 2020, el primer any de pandèmia, quan moltes operacions es van paralitzar pel confinament i les seves conseqüències.

Són números que arriben després de més d'un any d'aplicació de la llei de contenció de preus, que marca un índex de referència per les zones amb el mercat immobiliari més disparat.

En un comunicat, el secretari d'Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, interpreta que encara és aviat per valorar fins a quin punt hi ha influït la llei en la baixada de preus i l'oferta de pisos, tenint en compte també els efectes de la pandèmia i la "distorsió del mercat, oferta i preus".

Sala atribueix part de l'increment de l'oferta de pisos a la caiguda del turisme, que ha portat molts propietaris a deixar el lloguer d'apartaments turístics per passar-se al mercat "convencional".

Al llarg de les últimes setmanes, col·lectius com el Sindicat de Llogateres han discrepat d'aquest punt de vista, i atribueixen la caiguda de preus directament a l'aplicació de la norma de contenció del mercat aprovada pel Parlament el setembre del 2020, i que van contribuir a impulsar.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHabitatge
Anar al contingut