Imatge d'arxiu d'un cartell de lloguer d'habitatge a Barcelona

El preu dels pisos de segona mà cau un 7% a Barcelona a causa de la Covid

Un estudi de la UPF i Tecnocasa apunta que els pisos més buscats ara són els que tenen terrassa o balcó
Redacció Actualitzat
TEMA:
Habitatge

El mercat immobiliari s'ha frenat amb la pandèmia i això ha provocat una baixada de preus a les grans ciutats com Barcelona o Madrid.

Segons un informe sobre el mercat de l'habitatge de segona mà elaborat per la UPF i la immobiliària Tecnocasa, el preu per metre quadrat en el primer semestre del 2020 a la ciutat va caure un 7,2 % comparat amb el mateix període del 2019. A Madrid, la caiguda ha estat el 4,5%.

Una altra tendència que ha detectat l'estudi és que es redueix la compra d'habitatges destinats a inversió. Calculen que una quarta part de les transaccions són amb aquesta finalitat, mentre que l'any 2016 es va fregar el 40%.

 

Caigudes d'un 5% de mitjana

A l'Estat, els preus dels habitatges de segona mà han caigut un 5% en el primer semestre, fins a 2.245 euros per metre quadrat. Aquesta dada està lluny del màxim de la sèrie històrica, situat entre finals de 2006 i principis de 2007, amb un preu de 3.500 euros per metre quadrat.

La majoria de pisos venuts aquest any estan en una franja de preus que oscil·la entre els 150.000 i els 225.000 euros.

Els mesos de confinament domiciliari han marcat un canvi a l'hora de triar quin és l'habitatge on volem viure. Es busca més espai exterior i ha de tenir balcó o terrassa, segons explica el catedràtic d'Economia de la UPF i coordinador de l'informe, José García Montalvo.

 

Més descomptes

Després de l'estat d'alarma, s'ha incrementat el nombre d'habitatges amb rebaixes en el preu respecte a l'oferta inicial, de 1.599 immobles al gener a 1.767 al maig.

L'estudi calcula que la hipoteca mitjana que es demana en aquest període del 2020 és de 121.597 euros, un 1% més que l'any passat.

La quota mensual de la hipoteca se situa actualment en 463 euros de mitjana, "molt lluny" de les xifres registrades en el segon semestre de 2007, de 930 euros al mes. "Es tracta d'imports sostenibles, fins i tot per salaris baixos".

Amb tot, l'informe detalla que, tot i la paralització del sector a causa de la pandèmia, l'immobiliari tornarà a reactivar-se l'últim trimestre d'enguany.

ARXIVAT A:
Habitatge Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut