Assistents al Festival Primavera Sound Madrid que se celebra a Arganda del Rey EFE / Kiko Huesca
Assistents al Festival Primavera Sound Madrid que se celebra a Arganda del Rey EFE / Kiko Huesca (EFE / Kiko Huesca)

El Primavera Sound Madrid s'estrena amb embussos, cancel·lacions i problemes d'organització

El mal temps obliga a cancel·lar la jornada de dijous i el caos per accedir al recinte deixa els assistents atrapats a la carretera

La primera edició del Primavera Sound de Madrid ha arrencat aquest divendres, un dia més tard del previst, i ho ha fet a mig gas per la pluja, que va provocar que se suspengués la primera jornada de dijous. L'edició madrilenya del festival s'ha estrenat amb greus problemes d'organització, embussos i cancel·lacions.

Les fortes pluges dels últims dies a Madrid van deixar el terra del recinte impracticable, i van afectar la preproducció del festival, que va comunicar dimecres al vespre la decisió d'anul·lar la primera jornada, en què havien d'actuar artistes com Blur, New Order, Alison Goldfrapp o Halsey.

Però, tot i resoldre els problemes causats per les inclemències meteorològiques, divendres els assistents s'han trobat atrapats a les carreteres per accedir a la Ciudad del Rock d'Arganda del Rey.

I és que per arribar a aquesta població, situada a uns 40 quilòmetres de la capital espanyola, cal agafar el cotxe o fer servir un servei d'autobusos llançadora, que anaven plens fins dalt.

Aquest divendres hi ha hagut fins a gairebé una hora de retencions per arribar al recinte i aparcar en una de les 5.000 places d'aparcament, que s'havien de reservar amb anterioritat.

Alguns usuaris, veient la quantitat de trànsit que hi havia per arribar fins al recinte, han optat per caminar pel voral de la carretera. Les queixes a les xarxes no han trigat gens a arribar.

I els que han optat per l'autobús, no han tingut pas gaire més sort:

Així, el concert de Depeche Mode, tot i que el van endarrerir mitja hora, va començar sense gaire públic.

I per descomptat, després dels concerts, tornar a casa també ha estat un maldecap, amb llargues cues per pujar en un dels autobusos llançadora. Molts usuaris van haver de fer fins a dues hores de cua.


L'OCU recomana reclamar

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha aconsellat reclamar despeses de transport o allotjament al Primavera Sound després de la cancel·lació de les actuacions.

L'associació de consumidors ha lamentat la "falta de previsió" de l'organització i aconsella als consumidors que tenien previst assistir-hi, ja fora amb entrada de dia o amb abonament, reclamar l'import corresponent a les seves entrades o la part proporcional. A més, ha recordat que l'organització també ha de retornar les despeses de gestió d'aquestes entrades.

Addicionalment, aconsella reclamar a l'organització del festival les despeses associades per aquesta situació com pot ser despeses de transport o d'allotjament, en tractar-se d'una causa de força major. Els afectats també podrien reclamar una compensació pels perjudicis addicionals causats per la cancel·lació.

Al mateix temps, l'OCU ha traslladat a l'organització la seva preocupació per l'aforament davant la seva oferta de permetre l'accés a les jornades de divendres o dissabte amb l'entrada de dia de dijous.

ARXIVAT A:
Primavera Sound
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut