La cantant Rosalía va actuar al Primavera Sound Madrid el 10 de juny (Europa Press)

El Primavera Sound no tornarà a Madrid el 2024 pels problemes d'aquest any

L'organització del festival lamenta que no compta amb un recinte "amb garanties", tot i que no descarta tornar a Madrid a partir del 2025
Redacció/Agències
TEMA:
Primavera Sound

Ha passat un mes i mig des que el Primavera Sound va aterrar a Madrid per primera vegada. Sent un festival ja consolidat a Barcelona, l'organització no s'esperava que el salt a la capital espanyola anés acompanyat de tants despropòsits, fins al punt que s'han vist empesos a decidir cancel·lar-lo, almenys per a l'edició de l'any vinent.

"Malgrat que el balanç del festival va ser més que satisfactori en un pla musical, no es van complir les expectatives que teníem i l'experiència del públic per determinats aspectes logístics no va ser la desitjada", ha explicat la directora del Primavera Sound Madrid, Almudena Heredero.

"Avui dia, de cara al 2024, la ciutat no compta amb un recinte capaç d'allotjar amb garanties un esdeveniment de la nostra magnitud i format pel que fa a exigències del públic, requisits de producció i desplegament musical", ha precisat l'organització en un comunicat.

Els inconvenients a què es refereixen els responsables del Primavera Sound no van ser només un dia, sinó que es van repetir al llarg dels tres dies que estava programat el festival.


El debut, el 8 de juny, ja va començar amb mal peu, quan es va haver de suspendre la primera jornada per les fortes pluges. I les dues jornades següents no van poder-ho compensar.

Hi va haver greus problemes de mobilitat, sobretot en hores punta, i alguns dels autobusos que transportaven als assistents al festival --que se celebrava a la Ciudad del Rock, a Arganda del Rey, a 37 km del centre de Madrid-- van trigar fins a dues hores per arribar a l'estadi Metropolitano, quan en un trajecte normal es necessitarien uns 35 minuts.

L'últim dia, després dels concerts de Rosalía i Bad Gyal, la gent va haver d'esperar fins a tres hores perquè l'autobús els retornés al centre de Madrid. A les xarxes socials, alguns usuaris, indignats, van publicar vídeos dels assistents acalorats esperant dins els autobusos.  

Després de les actuacions de Bad Gyal i Rosalía, alguns assistents van haver d'esperar tres hores per tornar a Madrid (Europa Press)

Possibilitat de tornar a Madrid a partir del 2025

Tot i que ara es confirmi que no hi haurà Primavera Sound a Madrid l'any vinent, l'organització no descarta en cap cas que torni a fer-se a la capital espanyola a partir del 2025.

"Continuarem estudiant la possibilitat de celebrar un Primavera Sound a Madrid perquè mantenim un diàleg continu i constructiu amb les institucions de la ciutat. La voluntat de prosseguir aquesta relació per totes les parts implicades existeix, i la relació amb la ciutat, que ja venia de lluny, no ha fet més que estrènyer-se en els darrers mesos. Ha estat una primera edició de la qual extraiem moltes lliçons i no volem desaprofitar-les de cara al futur", ha afegit Alfonso Lanza, director de Primavera Sound.

Ara, el festival ja treballa en les edicions de l'any vinent, a Barcelona -del 30 de maig al 2 de juny- i Porto –del 7 al 9 de juny (Europa Press)

Ara, el festival ja treballa en les pròximes edicions de l'any vinent, que es faran a Barcelona --del 30 de maig al 2 de juny-- i Porto --del 7 al 9 de juny. Buenos Aires, Sao Paulo, Bogotà i Asunción rebran el festival a finals d'aquest any.
 

El Reggaeton Beach Festival, finalment cancel·lat a Madrid

S'havia de fer aquest cap de setmana, però després d'un estira-i-arronsa amb l'Ajuntament de Madrid, finalment els organitzadors del Reggaeton Beach Festival han anunciat que es veuen forçats a cancel·lar els dos dies de concerts que tenien previstos al recinte de macrofestivals de Villaverde, després que el consistori els retirés l'autorització.

"Estem devastats i completament destrossats pel que ha passat aquests dos dies", expliquen en un comunicat, i afegeixen que el motiu de la cancel·lació es deu, segons ells, "a una disputa política en plenes eleccions generals, causada principalment pels incidents ocorreguts en esdeveniments anteriors al nostre i que no tenien res a veure amb el Reggaeton Beach Festival", apunten.

Es refereixen a la polèmica entre els Ajuntaments de Madrid (PP) i de Getafe (PSOE) per uns incidents arran de llargues cues que es van formar a l'entrada i sortida del concert de Harry Styles, i per les queixes dels veïns de la zona per la superació dels nivells màxims de so permesos durant el festival Mad Cool.

 
ARXIVAT A:
Primavera Sound Comunitat de Madrid
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut